Co wiecie na temat prawa jazdy od lat 16 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Slyszalem i czytalem iz ma wejsc ustawa ze osoby ktore ukonczyly 16 rok zycia moga zdac parwo jazdy ale z pewnymi ograiczeniami :

-Prze pierwszy rok jezdzic z osoba dorola posiadajaca prawo jazdy
-Zakaz poruszania sie po autostradach
-I jakies ograniczenia predkosci

Co o tym myslicie ??

noo wchodzi juz ze dwa lat ... jeszcze pare przekretów ... jeszcze z piec lat no i może wejdzie

stronka

no niby teraz mają sie do tego zabrac na powaznie... ale wątpie w to ze coś zrobią (bo znając ten kraj i ten system rządzenia to nic nie wprowadzą)

Marreq ale tym razem to zrobili.
Zakaz jazdy po autostradach i 2 lata okres próbny.
Za 2 przewinienia okres sie wydłuza o kolejne 2 lata.
Jazda z dorosłym majacym prawko - polecam przeczytac tygodnik motor dokładnei opisane....

Cytat:
2004-10-06 19:16:30, CZUCZU pisze:
Marreq ale tym razem to zrobili.

Chcesz Czuczu powiedzieć że to wprowadzili ?
mógłbyś skana zapodać

ja czytalem ze to dopiero wprowadza na wiosne 2005 r ale to i tak mi nic nie daje bo ja od stycznia i tak bede mogl robic Prawo jazdy po nowemu

[ wiadomość edytowana przez: Stecyk dnia 2004-10-06 19:28:59 ]

wychodzi na to ze wszedzie pisza inaczej. raz pisza ze od stycznia teraz ze dopiero na wiosne.... pewnie wogole nie wprowadzą

no a moze jednak sie to zmieni

eh wedlug mnie to i tak nie wejdzie napewno nie tak szybko juz mialo w tym roku wejsc i nie weszlo trzeba czekac do 18

Mi tam wwszystko jedno !
Chce tylko zeby do czerwca nastepnego roku to wprowadzili (chce-czy nie brzmi to jak rozkaz )
Ale powini brac przyklad ze Stanow Zjednoczonych !

a kombinuja jak woly pod gore tylko ciekawe co wyjdzie z tego kombinowania

[ wiadomość edytowana przez: Stecyk dnia 2004-10-06 22:18:39 ]

kurde oby to tylko wprowadzili i bym se już legalnie z prawkiem jeździł tak to sie musze czaić zy mnie złapią czy nie kurde oby to wprowadzili do czerwca w 2005 r

[ wiadomość edytowana przez: rzeszowiak dnia 2004-10-07 10:36:27 ]

jak dla mnie to moga juz od 21 lat prawko
a nie 16-to latki maja prawko
najwiecej wypadków jest spowodowane przez młodych dlatego wprowadzili od 18 roku zycia
wiec teraz chca zniesc to i do 16 roku ja dopiero mogełm po 17 urodzina (i tak zrobiłem)wiec powinni bardzo teraz to ograniczyc bo swiry jezdza młodzi oczywiscie

Nie czytałes o konkurencji wśród grabarzy....
Pozwolą jeździć tylko koło osiedli gdzie mieszkaja starzy ludzi ....

faktycznie macie racje połowe wypadków było przez tych co nie ukończyli 18 lat!! ale ja jestem dalej za tym by było prawko od 16 i przy tym jakiś test psychologiczny i szybko by sie wszystko wyjasniło który morze mieć prawko a ktory nie morze i tak by było chyba najlepiej moim skromnym zdaniem !!

Cytat:
2004-10-07 17:10:07, GEOO pisze:
jak dla mnie to moga juz od 21 lat prawko

Gorsi są tacy którzy mają prawo jazdy i wyjeżdzają raz na ruski rok, to jest dopiero zagrożenie na ulicach

Cytat:
a nie 16-to latki maja prawko najwiecej wypadków jest spowodowane przez młodych - wiec powinni bardzo teraz to ograniczyc bo swiry jezdza młodzi oczywiscie

Lepiej zeby jezdzili od 16 lat legalnie i chociaz z malym doswiadczeniem po kursie ,niz bez prawa jazdy i bez doswiadczenia (rzeszowiak i inni bez obrazy )

Jak to ktoś kiedyś mi powiedział :
"Teraz jest moda bez"

Cytat:
Gorsi są tacy którzy mają prawo jazdy i wyjeżdzają raz na ruski rok, to jest dopiero zagrożenie na ulicach

to domnie??? było
Cytat:
Jak to ktoś kiedyś mi powiedział :
"Teraz jest moda bez"

wsumie sprawdza sie to ze bez jest dorza jak z

Cytat:
2004-10-08 06:41:29, GEOO pisze:
to domnie??? było

Nie lubie polaków co myślą "ja mam to po co innemu"

ckiut przemilczmy to !! a jak sie z tobą spotkam to pogadamy

[ wiadomość edytowana przez: rzeszowiak dnia 2004-10-08 08:50:44 ]