| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Muniek Mocne Białe Cacko Sosnowiec | 2004-10-13 15:31:12 Mam okazje kupić malucha z 1978 roku. Jest on w stanie 3+. Mam już jednego maluszka a na drugiego narazie mnie nie jest stać. Oczywiście nie mam zamiaru go pociąć broń boże. Mam go zamiar odrestaurować. Jednak nie chciał bym go rejestrować ani opłacać. Czy jest taka możliwość. Oczywiście umowa zostanie spisana. I tu pytanie czy nie będą mi przychodzic pisma z WK o rejestracje samochodziku. Czy można go wyrejestrować na czas remontu. |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-10-13 15:58:28
Bo inaczej co? Koles ktoremu sprzedalem poloneza wraz z OC jezdzil na moim dowodzie z 4 miesiace, a i kupilem kiedys fiata 126bis ktorego zrejestrowalem po 5 miesiacach od zakupu, a takze motocykl ktory zarejestrowalem rok po zakupie i zadnych problemow nie robili tylko w przypadku bisa musialem zaplacic az 28gr karnych odsetek bo zwlekalem z oplata w urzedzie skarbowym nie wiem jak teraz pilnuja, ale jezeli teraz bardziej restrykcyjnie do tego podchodza, to ja bym kupil auto ale na umowie nie wpisal daty i dopiero gdy chcialbym cos z nim zrobic to wpisalbym odpowiadajaca mi date poszedl do skarbowki a nastepnie do wydzialu komunikacji, pewnie by cos jeczeli ale coz ryzyk-fizyk |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-10-13 16:00:35 mozesz bez problemu kupić auto z umową bez daty , i przerejestrowac go dopiero po ukończeniu prac |
Muniek Mocne Białe Cacko Sosnowiec | 2004-10-13 16:09:36 I tu jest własnie ten bół. OC zaczynam od zera plus opłaty za tablice. Dla mnie staje się to nieopłacalne bo ja go mam za 200zł. Ale takiej okazji nie można przegapić. A tak na boczku to autko ma kolor taki dziwny szary, licencja fiata na przodzie jest ale w tragicznym stanie, z boku w idealnym, silnik 600 i z tego co sie dowiedziałem od własciciela ma przejechane 40 tys. Kierownica jest od FLa Ale właściciel da mi orginalna. Klapa zwykła. Środek w dobrym stanie. Także musze coś wykombinować. W akcie desperacji uzbieram pieniążki |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-10-13 16:22:22 moj dziadek mial w takim kolorze bardzo ladny.
|
Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2004-10-13 16:25:30 Moj przykład:kupiłem maluszka w pazdzierniku 2003,poszedłem do urzedu miejskiego.Przejerestrowalem na siebie-dostałęm "miekki dowód".Przeglad skonczył sie 20 pazdzirnika,a OC w listopadzie. Oc nie płaciłem do maja 2004-bo robiłem powoli remont.W maju poszedłem do PZU i normalnie opłaciłem OC.Zadnych kar,odsetek,jakiegos pieprzenia sie.I dopiero wtedy poszedłęm po normalny dowod do urzedu miejskeigo. |
fuso (M) Furious Moderator ![]() 125Rally / ImprezaWR ... Gdynia | 2004-10-13 16:46:48 wyobraz sobie ze pol roku temu dostalem od chrzestnej kaszla w prezecie to rejstracja na mnie i ubezpieczenie wynioslo mnie:
180zeta przerejestrowanie (blachy dowod i inne) 504zeta ubezpieczenie (na pol roku)bo nie mam ukonczone 25 i nie mialem wczesniej auta a prawko mam krocej niz 3 lata i do tego przeglad (specjalny wiec lacznie wynioslo mnie to 824zeta a ubezpieczenie jest na pol roku ----------------- Franky Garage |