| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2004-10-09 22:00:04 Z przykroscia musimy się rozstac z naszym espero Sprawa wyglada tak - kupiony 5 lat temu od salonu zoocar warszawa, egzemplarz pokazowy (2 lata stał) potem 2 lata jeżdził w salonie. Produkcja 95 rejestracja 96 Gaz założóny 3 lata temu po 60tyś km, zbiornik w kole. Z wyposarzenia to: - klima (niedawno przeglad i czyszczenie) - wspomaganie - elektryczne szyby - elektryczne, podgrzewane lusterka - alu felgi z letnimi + stalowe z zimowymi + dojazdówka + normalna felga na zapas Nigdy nie było powaznych kolizji, użytkowane przez mojego ojca emeryta, wszystko robione o czasie lub z wyprzedzeniem. Do tej pory zrobione: - chamulce tylne (szczeki, linka od recznego nowe) ok rok temu przed wakacjami: - uszczelka pod głowica i przy tej okazji uszczelniacze zaworów, pierscienie tłokowe, cały rozrząd (pasek i rolki) - końcówki wachaczy - przegląd i czyszczenie klimy - przegląd i regulacja gazu, wymian afiltrów itp - zaprawki lakiernicze (przygotowanie do zimy) w wakacje - przeglad i ubezpieczenie miesiac temu ogólnie w ostatnim czasie włożylismy w niego ponad 3tys zł (miał nim ojciec jeszcze długo jeździc więc inwestował) Cena ok 11500 - uprzedzajac pytania - stosunkowo tanio bo chcemy go w miare szybko sprzedać. zdjecia można zobaczyc tutaj |
ziaja Espero 1.5 DOHC16V + ... Piekary Śląskie | 2004-10-09 23:55:30 no cóz - mnie też żal - jak będzie możliwosc kupie innego, bo ten przez 5 lat nigdy nie stanoł w drodze a i koszty serwisowania nie były duze (za to samo kolega w astrze musiał dać dwa razy więcej)
Zapomniałem podać namiarów - najlepiej na priv lub ziaja@o2.pl gg 929612 lub tel 503723380 lub (032) 2884310 |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-10-10 19:40:35 hmm pyrek..ty masz racje tylko ze troche o co innego mi chodzilo..
po pierwsze to mowilem o punkcie widzenia sprzedajacego ktory czasem nie baczac na realia zada ceny istotnie odbiegajacej od wartosci rynkowej i dziwi sie potem ze nie moze znalezc kupca..a ziaja podszedl do zagadnienia bardziej realistycznie po drugie..wysoka cena zakupu samochodu uzywanego w zadnym razie nie jest gwarancja ze samochod bedzie w lepszym stanie..czesto daje raczej kupujacemu zludne poczucie: zaplacilem wiecej wiec na pewno mam lepiej zreszta najlepszym dowodem jestes ty ktory kupiles samochod w dobrym stanie za bardzo niska cene |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-10-10 19:56:40 A jak jest teraz cena rynkowa 1.5 z 97 r.?
W wybiórczej wrzuciłem sobie wszystkie parametry i wyskoczyło 14.500 zł. A nie mam tam opcji gaz... Mój Szwagier twierdzi, że 14 tysi za mojego esperaczka, to dużo... Przeglądałem parę stron z ogłoszeniami i cena oscyluje wokół tej kwoty - przynajmniej wywoławcza. Poza tym, większość sprzedawanych esperaków ma przebiegi większe, niż mój. A co do stosunku cena/jakość - na pewno cena nie jest gwarantem dobrego stanu autka, ale z drugiej strony ktoś żadający większych pieniędzy może mieć ku temu jakiś racjonalny powód (np. dobry stan techniczny). NIe ma tu reguły.... Ale najbardziej denerwują mnie "fachowcy", którzy przeglądają ogłoszenia w opcji od najtańszych i potem opowiadają, że dobrego esperaka z 97 roku można kupić już za 9 tysięcy.... P. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-10-10 20:23:34 hmm ja powiem tyle co wiem..jak ubezpieczalem w kwietniu autocasco to wg eurotaxu za 97 (dla ktorego sredni przebieg to bylo wtedy 102tys) wartosc rynkowa czyli srednia wartosc dokonywanych transakcji (niewiele ma to wspolnego z cenami wywolawczymi) wynosila 12,5tys..no i od tego czasu raczej chyba nie wzrosla |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-10-10 20:36:06 Trader też pokazuje więcej, niż mówisz, a piszą, że z eutotaxa... |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-10-11 14:25:37 TAK
Tylko, że ten cennik obowiązuje oficjalnie tzn w Skarbówce i w PZU. A cena rynkowa jest o 2000 w dół. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-10-11 14:47:19 Inaczej jest z 2,0 Są poszukiwane |