Jaka żarówka????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przestało mi świecić podświetlenie włącznika śwaitateł w E36. Troche to zamotane, wszytsko ze światałmi ale chodzi mi o to pokrętło po lewej stronie, przy kratce nawiewu. Przy włączonych śwaitłach powinno tez byc podświetlone jak reszta deski rozdzielczej , dziś przestało mi świecić. Wyciągnołem tą kratke i wydaje mi się że tam gdziec musi być jakaś żarówka, nie bardzo wiem jeszcz jak do niej się dobrać ,ale to kwestia czasu, ale żeby nie narobić się 2 razy, może ktoś wie jaka tam idzie żaróweczka (jakie oznaczenie, moc ,symbol) coś w tym stylu, żebym wiedział czego szukać , i może przy okazji wiecie gdzie to kupić, czy w sklepach elektrycznych, czy samochodowych czy tylko ASO?

u mnie tez nie jest podswietlane pokretlo od zapalania swiatel, jestes pewien ze to bylo u Ciebie podswietlane??? bo ja nie pamietam czy u mnie bylo...

Na 90% wydaje mi się że tak, bo wczoraj wnocy zwróciło to moją uwage że w tym miejscu jest jakoś ciemno, jak by zawsze było ciemno nie zauważył bym nic, ale wydaje mi się że wcześniej ten przełącznik był podświetlony, pozatym jak go wyciągnołem jest tam takie miejsce co wygląda jak oprawka na żarówke. Jutro postaram się dowiedzieć dokładnie co z tym jest

Jest mała żaróweczka do podświetlenia przełącznika. Znajduje się w pewnego rodzaju tulejce wsuniętej przy wtyczce okrągłego przełącznika. Tulejke tą musisz podważyć i wysunąć. Musisz ją zauważyć, mam rysunek tego elementu. W razie problemu mogę ci go zeskanować. A propos, ja wywaliłem tą żaróweczkę i zastąpiłem ją czerwonymi diodami LED, po prostu zajebioza.

Pozdrawiam Stern

vondarecki@yahoo.de

[ wiadomość edytowana przez: stern dnia 2004-10-17 20:57:46 ]

[ wiadomość edytowana przez: stern dnia 2004-10-17 22:41:32 ]

No właśnie, też mi się wydaje że jest w takim jak by małym kanaliku, ale jak masz rysunek i możesz mi podesłać, to będe wdzięczny.

dazimax@poczta.onet.pl

tez prosze o ten rysunek bo nie wiem jak tam sie dostac.

tolo84@go2.pl

Wysłałem wam ten opis

Nara.

Stern

Tak też myślałem że to właśnie tam jest żarówka. Dzięki

I już po kłopocie, żaróweczka na stacji benzynowej, koszt operacji 1zł a czas to jakieś 2 minuty
Dziękuje wszytskim za pomoc

Witam
ja też proszę o rysuneczk.
Swoją drogą ja i brat mamy BMW 3-ki i żaden i u żadnego z nas nie działa tam podświetlanie (nie działało odkąd je sprowadziliśmy).
Myślałem że tak ma być
kukuk

To świeci i to dość wyraźnie, odrazu jak się właczy silnik to się zapala i śiwci się cały czas, jak podświetlenie właczników szyb,lub szyberdachu. Świeci się środek pokrętła oraz symbole świateł i halogenów.

[ wiadomość edytowana przez: daz dnia 2004-10-19 09:15:46 ]

Jeśli Stern nie ma nic przeciwko ,zamieszcze tu ten schemat.

Jak to się wyciąga ?? tzn całość ??

Musisz podważyć samą tą końcówke