MotoNews.pl

Zdjecie tylnich kloszy lamp BMW 5 E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie chcialbym sobie pomalowac lampy czerwonym sprayem ale nie wiem jak je zdjac bez uszkodzenia
Mam tez Pare Pytan...
Jak Bardzo moga byc one czerwone?
Jakiej firmy spray polecacie? Czy moze byc Motip?
I czy moge pomalowac kierunki czy raczej nie spodoba sie to policji?
POZDRAWIAM

w sumie juz byl podobny temat o malowaniu. a co do zdejmowania kloszy to ja bym tego nie robil, pomaluj na zewnatrz a lampe do okola oklej.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-04 21:51:49 ]

policji niedokonca bedzie sie to podobalo bo w przepisach wyraznie napisane jest ze samochod ma posiadac kolor kierunkowsjkazow o barwie jesli sie nie myle zolty drogowy albo pomaranczowy drogowy zreszta moze z po9licja jeszcze by uszlo ale co z przegladem gdy trafisz na sluzbiste?? Co do spraya do przyciemniania to wiem tylko tyle ze jesli czarny to polecam motipa bo 2 kolesi przyciemnialo i wyszlo naprawde ladnie ale jak jest z czerwonym ?? mysle ze motip to w miare renomowana firma wiec chyba ym zaryzykowal i wolal motipa niz inna nieznana firme

tak apropo to widzialem ostatnio BMW 5 ale model starszy od tej najnowszej cala byla koloru czarnego a tylne lampy niczym nie roznily sie od karoseri doslownie tak samo czarne wygladaly jakby nie byly przyciemnione tylko pomalowane lakierem . Trzeba jeszcze dodac ze to BMW bylo na blachach niemieckich a u nich przepisy i wymogu rejestracji sa moze mniej rygorystyczne niz u nas .

Cytat:
2005-08-04 22:02:16, karlo_e28 pisze:
a u nich przepisy i wymogu rejestracji sa moze mniej rygorystyczne niz u nas .

zdecydowanie nie;] tam znacznie ciezej zrobic przeglad i bardziej dbaja o stan techniczny na badaniach, a wszelkiego rodzaju zamiany w samochodzie typu sportowy wydech lampy alufelgi i inne sa odnotowane w briefie ale zeby tam byly musza miec atesty i byc dozwolone.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-04 22:06:15 ]

Cytat:
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2005-08-04 22:02:16, karlo_e28 pisze:
a u nich przepisy i wymogu rejestracji sa moze mniej rygorystyczne niz u nas .

--------------------------------------------------------------------------------

zdecydowanie nie;] tam znacznie ciezej zrobic przeglad i bardziej dbaja o stan techniczny na badaniach, a wszelkiego rodzaju zamiany w samochodzie typu sportowy wydech lampy alufelgi i inne sa odnotowane w briefie ale zeby tam byly musza miec atesty i byc dozwolone

w takim wypadk nie wiem jak u nich to auto przeszlo przeglad skoro tak o to dbaja no ale to juz niwe wazne moze poprostu lampy jakos atestowo przyciemniane albo poprostu jakies cale lampy z atestem .

Ja slyszalem ze u nich jedyne do czego jest rygor to uklad kierowniczy , hamulce , i opony a reszta to podobno mniej juz wazna i nie przykladaja do tego wielkiej uwagi . Ile w tym bajki a ile prawde nie wiem

Cytat:
2005-08-04 22:10:37, karlo_e28 pisze:
w takim wypadk nie wiem jak u nich to auto przeszlo przeglad

klosze to moga miec kolor jaki chcesz wazne zeby swiecily w dozwolonych kolorach

Cytat:
klosze to moga miec kolor jaki chcesz wazne zeby swiecily w dozwolonych kolorach

no chyba nie bardzo bo znajomy miał przydymione ale przednie(przez niemców) i porzegnał sie z dowodem mimo że świeciły na biało

Cytat:
2005-08-04 22:21:46, hz10 pisze:
no chyba nie bardzo bo znajomy miał przydymione ale przednie(przez niemców) i porzegnał sie z dowodem mimo że świeciły na biało

dzwine bo nawet hella produkuje oryginalnie przdymione klosze przednie do e30,e34,e32 i pewnie do innych tez

i tu wlasnie wychodzi cala prawda o diagnostach , drogowce itp ..
jak szklo nie jest biale to ich zdaniem nie swieci na bialo i chcoairz by swiecilo to ich zdaniem zawsze bedzie to nie ak jak trzeba
powinni miec jakies przyrzady pomiarowe i to sprawdzac a nie na pierwszy rzut oka wku..wia mnie niekiedy ta cala polityka ktora polega na nieznajomosci takich spraw przez diagnostow i policje za kilka lat moze sie to zmieni

Cytat:
2005-08-04 21:07:49, MohSETH pisze:
Wlasnie chcialbym sobie pomalowac lampy czerwonym sprayem ale nie wiem jak je zdjac bez uszkodzenia Mam tez Pare Pytan... Jak Bardzo moga byc one czerwone? Jakiej firmy spray polecacie? Czy moze byc Motip? I czy moge pomalowac kierunki czy raczej nie spodoba sie to policji? POZDRAWIAM

Mohseth, opisywałem to już ale chyba w temacie Ale pogoda. Więc tak, idziesz do sklepu samochodowego i mówisz że chcesz pomalować sobie klosze lamp na czerwono, koles daje si spray 150ml i kasuje Cię 15-20zł. Nie martw się o firme. Oklej dokładnie karoserię w okół lamp i zaklej wsteczny jakąć taśmą, weź spray przez 1 min trzęś nim cały czas i zacznij psikać ruchami poziomymi z odległości min 30cm, i szybkim ruchem, nie przytrzymuj w jednym miejscu na dłużej bo zacieki będą, nie psikaj z bliższej odległości bo zacieki będą, malij razem z kierunkiem bo poco wogóle malować jak kierunku nie malujesz. Kierunek bedzie koloru czerwonego ale będzie migać na pomarańczowo! NA POMARAŃCZOWO powtórze to. A policja jak się zatrzyma i bedzie cię próbowac naciągnąć na opłate w łape mówiąc że to mruga na czerwono(żywcem naciąganie) to zapal im stop lub postój żeby zpobaczyli jaki to kolor czerwony jest. Mam już około miesiąca lampy pomalowane i nie mam żadnych problemów. pzdr

A czy moge sobie tez psiknac przednie kierunki czerwienia? Czy lepiej zmienic je na biale?
Pozdrawiam

Cytat:
2005-08-06 22:31:34, MohSETH pisze:
A czy moge sobie tez psiknac przednie kierunki czerwienia? Czy lepiej zmienic je na biale? Pozdrawiam

zdecydowanie zmien na biale, czerwone bedzie lipa ;]

koledzy sie tu mylał wyjmij tylne lampy potrwa to 30 sekund trzymaja się na 3 śrubkaćh 6-stkach po co oklejac karoserie to naprawde bajecznie proste

Pomalowalem i jakby to powiedziec... duuuupa kon zaraz zmylem rozpuszczalnikiem... takie wredne zacieki mi wyszly... nie wiem dlaczego... albo to rece mi sie trzesly albo to minimalnie przytrzymalem za dlugo... doszedlem do mniosku ze tu jednak nalezy byc artyska malarzem
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-08-07 22:36:28, MohSETH pisze:
Pomalowalem i jakby to powiedziec... duuuupa kon zaraz zmylem rozpuszczalnikiem... takie wredne zacieki mi wyszly... nie wiem dlaczego... albo to rece mi sie trzesly albo to minimalnie przytrzymalem za dlugo... doszedlem do mniosku ze tu jednak nalezy byc artyska malarzem POZDRAWIAM

Dałeś ciała Mohseth , za blisko miałeś spray, mówiłem z dalsza, a nawet jak byś przytrzymał(z dalsza) to nie zrobiłbys zacieków... Pierwsze maźnięcie u mnie to też wyszedł zaciek, szybko starłem i jeszcze raz i udało się. pzdr