Przepustnica przy dolotach powietrza w MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy dolotzch powietrza jest jakaś przepustnica która teoretycznie powinna się otwierać i zamykać. Czy wie ktoś do czego to jest i jak to powinno działać? Nie zaoważyłem aby się to ruszało. Jak się to ma do gazu który idzie dolotami? Przy podłączaniu omegi do komputera magik powiedział mi że może to nie działac.

Wypieprzyć, zbędny bajer.

Do stodoły!

A tak wogóle, to:

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Cytat:
Do stodoły!

Do kamionki !! Razem z reszta... w calosci

Ej no szuklałem i nic.
??? ??? ??? ??? ??? Wyszukiwarka podaje tylko mój.

Ej no ja tez szukalem

i znalazlem w 20 sekund...

Cytat:
2004-10-13 13:46:11, ckk pisze:
Jak się to ma do gazu który idzie dolotami?

Gaz dolotami???!!! Wypieprzyc nie multi ram, ale taką instalację!

BTW: daj ponad 4000 rpm o obserwuj tę klapkę.

Dobra dobra. Wpisywałem złe słowa.
Co do mojej instalacji to jestem z niej bardzo zadowolony i mam swoją teorię na temat gazu. Jeśli zrobi to ktoś kto ma o tym pojęcie nie ma sensu pakować wtrysku. Szkoda kasy !!! Może kiedyś jak stanieje do następnego wozu go założę. Na dzień dzisiejszy jazda, osiągi i spalanie są dla mnie takie same jak dla wtryskowiczów + 4000 w kieszeni. Mity o strzałach, świecach, kablach itp,itd, zostały chyba wymyślone przez przeciwników.

Cytat:
osiągi

To jest kpina... A moze nie... to z nieswiadomosci wynika pewnie

Reszta to juz wg Twojego uznania Skoro jestes zadowolony to po co placic wiecej.

Cytat:
2004-10-14 09:31:22, ckk pisze:
Na dzień dzisiejszy jazda, osiągi i spalanie są dla mnie takie same jak dla wtryskowiczów + 4000 w kieszeni. Mity o strzałach, świecach, kablach itp,itd, zostały chyba wymyślone przez przeciwników.

Przepraszam ale nie mogłem się pwstrzymać.

Dra napisz koledze jak wygląda moj tył jak jechałeś na gazie

A ja napiszę jak wygląda twoj gdy lecą jedyne sluszne spaliny.

Oczywiście są pieprzone papraki od gazu którzy nie potrafią zrobić instalacji. Sam tego doświadczyłem. Dla chętnych służę adresem w Radzyminie. Tam potrafią to zrobić. Niedowiarków zapraszam na jazdę - W-wa.
Sparwdziłem też owy dual. Działa. Dzięki za zaprowadzenie.

[ wiadomość edytowana przez: ckk dnia 2004-10-14 15:21:12 ]

To jednak nieswiadomosc...

EOT

Bardzo duża nieświadomość.

Ckk, jest dowodem na to, że miał szczęście co nie zmienia faktu, że należy do dość wąskiej grupy. Z pewnością nie jest w stanie rzeczowo udowodnić, dlaczego on nie ma problemow, a większość ma. To potwierdza moją prywatną opinię, że poziom profesjonalizmu monterow gazu jest conajmniej niski.

Januszku... kolega Ckk napisal takie magiczne slowko OSIAGI i z tego polewamy

Tez mam gaz... tez bede na nim smigal... ale mam blisko do wylacznika bo na gazie to chuj a nie osiagi... ma byc tanio i jest tanio... ma byc szybko - musi byc benzyna. I to bez jakis gownien w dolocie. Wiec musi byc sekwencja a nie instalka mieszalnikowa.

PS. Czy ten od 2.5 nadal twierdzi, ze ma podobne osiagi jak MV6 ??

witam, ja również się przyłączę do tej porywającej dysputy.
Mam założoną instalkę wtrysku gazu i musze powiedzieć że różnica między benzyną i gazem jest nie duża..... ale jednak jest.... benzyna GÓRĄ, ale zewsze jest ta duga strona 15 l gazu kosztuje połowę mniej niż 1 benzynki

Cytat:
ale zewsze jest ta duga strona 15 l gazu kosztuje połowę mniej niż 1 benzynki

coś tu jest nie tak, a jeżeli ok to ja chcę wiedzieć gdzie tak jest

Jest dokładnie tak jak mówi Janusz. W moim przypadku po spieprzeniu instalacji w Warszawie na Modlińskiej - PRO MOTO, samochód strzelał, nie jechał itp itd. Pieprzone papraki drapały sie po głowie i nic. Instalacjię musiałem przerobić właśnie w Radzyminie (mała średnica przewodów, inny parownik, złe mixery, przerobienie pompki wolnych obrotów).
Na gazie jeżdżę 8 lat różnymi samochodami i nie słucham przeciwników.
Osiągi oczywiście zawsze na gazie będzie trochę gorzej. Jeśli chodzi o takie instalację jaką ja mam to błędem jest porównywanie jazdy na benzynie i gazie. Przecież ilość powietrza jest znacznie ograniczona, więc na benzynie nie pójdzie tak jak przed przerobieniem. Ktoś kto mówi że stojąc na światłach chce się ścigać i przełącza na benzynę powinien również wysiąść, otworzyć maskę i założyć rurę z dolotami powietrza.
Na gazie mam 8,5 na benzynie bardzo podobnie, natomiast po opisanej operacji 7,7 na benzynie. Źle Panie 2.0l ?

Cytat:
Ktoś kto mówi że stojąc na światłach chce się ścigać i przełącza na benzynę powinien również wysiąść, otworzyć maskę i założyć rurę z dolotami powietrza.

NIe jesli ma instalacje sekwencyjna.

Cytat:
Na gazie mam 8,5 na benzynie bardzo podobnie, natomiast po opisanej operacji 7,7 na benzynie. Źle Panie 2.0l ?

ZLE Panie MV6
Mowilem, ze to z nieswiadomosci wynika

Cytat:
...po opisanej operacji 7,7 na benzynie. Źle Panie 2.0l ?

Dobrze.

Na R6 3.0 w A może starczy (chociaż nie na wszystkie )

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec