| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Strongi Subaru Impreza STI Warszawa | 2004-09-24 23:59:15 Wrzucam narazie kilka fotek tarczówek. Niedługo na mojej stronce pojawi się opis wraz z rysunkiem blachy mocującej jarzmo.
![]() |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-09-25 00:40:46 A że tak spytam - po co?? Z tego co mi wiadomo seryjne hamulce z tyłu dają radę (z przednimi tłoczkami?) jeśli są dobrze utrzymane. Poza tym tarczówki wymagają użycia większej siły, więc ewentualny hydro-rękaw musi wytworzyć większe ciśnienie w ukladzie...
Ale oczywiście mogę się mylić |
Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2004-09-25 01:34:16 ja czekam na rys tech i opisik |
armata F&F Sympatyk CC 1.1 / Skoda Felic ... Gdansk | 2004-09-25 01:51:22 strongi normlanie respect |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2004-09-25 11:16:24 Sztuka dla sztuki |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-09-25 14:16:26 4 tarcze to coś konkretnego, ręczny można łatwo zrobic przerabiając delikatnie wachacz a dokladni mocowanie ( ucho) linki na wachaczu, reszta to juz kosmetyka.
Tarcze na tył są solidniej mocowane niz na przód, a jak na przodzie dają rade to na tyle nie ma prawa nic sie stać. jedynym minusem chyba jest twardy pedał hamulca na 4 tarczach, ale serwo z cc700 ( chodzi o 126p)zmiekcza sprawe i pomaga płynnie operowac pedałem hamulca, a gdy trzeba przy niewielkim nacisku ale zdecydowanym możemy przy np 120 km, bezproblemowo zblokowac 4-ry koła, a z prędkości 100 km, stajemy w miejscu ( przy odpowiednim zawiasie doslownie po kilkunastu metrach. Teraz tylko zalegalizowac hamulec, i łapac naiwniaka na tylny zderzak |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-09-25 14:55:00
Pytania: Jak zachowuje sie na mokrym i podczas hamowania na zakrecie? Masz jakis regduktor sily hamowania? Odsunales cala piaste, starcza gwintu zeby przykrecic przegub? To tyle narazie. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-09-25 15:05:17 A jak sie sprawdza serwo przy tak dużej odległości?? Podciśnienie ma gdzie "uciec" |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-09-25 15:13:42
przy samym kręceniu rozrusznikiem z niciśniętym pedałem hamulca serwo już powoduje że noga sie zapada, odległość nie problem, podciśnienie 650 z kolektora w zupełności daje rade przy serwie z cc700. dla przykładu serwo z uno 1.4 znakomixcuie dziala w maluszku ze swapem 900 |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-09-25 22:46:16 Tak jak ktoś napisał sztuka dla sztuki, ale taką sztuke trzeba doceniać więc brawo za sztuke |
Strongi Subaru Impreza STI Warszawa | 2004-09-25 22:58:01
Wszystko jest jeszcze w fazie testów. Nie odczułem żeby fura leciała bokiem podczas hamowania w zakręcie więc chiba reduktor nie potrzebny. Gwintu starcza i na krótkiej półosi i na śrubach mocujących piasty. Chociaż przy tych drugich trzeba się troszkę namęczyć żeby się dąło nakręcić nakrętkę przy podkładce sprężynującej. A co do sztuki dla sztuki to bardziej pod tym kątem właśnie chciałem mieć tarcze z tyłu a że wyszło że fajnie hamuje to już wogóle super. |
RUFF 126p i.e Poznań | 2004-09-26 22:04:21 Czekałem aż ktoś zapoda technike montażu tarcz na tyle i wreszcie!
Ja mam tarcze na przodzie z DF i jest z nimi taki problem że są jak dla mnie za mocne przednie koła zatrzymują sie przy każdej prędkości i na każdej nawieżchni niestety malec nie |
Strongi Subaru Impreza STI Warszawa | 2004-09-26 22:47:03 Drugiego zacisku nie da się zrobić symetrycznie bo niestety się nie zmieści. Wachacz będzie przeszkadzał.
Rysunek wstawię raczej dopiero za tydzień lub lepiej bo wyjeżdżam teraz za gramanicę i nie bedę miał jak. Ze szpilkami to było tak że kupiłem utwardzone śruby M12 o normalnym gwincie bo 1,5 nie mieli takich długich. Te kupione miały długość ok 15cm a gwintu na nich ok 5cm. Dałem je tokarzowi, ten obciął gwint i łeb śruby a resztę przegwintował na 1,5. Potem już sam sobie je dopsaowałem a wklejone są na klej Loctite taki coś ala Super Glu bo taki najlepsiejszy znalazłem. Jak narazie zdaje egzamin bo przy każdym odkręceniu koła sprawdzam czy się trzymają. |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-09-26 22:58:08
Tak zaczalem sie teraz nad tym zastanawiac, bo chcialem zaproponowac zalozenie ich w takim razie na dole i na gorze tarczy, ale pomyslalem o odpwoietrznikach i caly plan w pi....u.... A gdyby ktos sie zastanaiwal, ze w takim razie nie da sie nawet symetrycznie bo odpowietrznik bedzie na dole, to zawsz emozna tylny lewy zalozyc na przod prawej tarcy i bedzie to samo... |
Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2004-09-27 01:52:52 a ja mam takie pytanko...
te na tyle to sa takie same jak przednie?? czy to moze tylne z DF / caro?? bo chyba poldek mial tylne mniejszej srednicy?? a pompe masz maluchowska...czy moze zastosowales te od CC700? |