Dlaczego gasnie silnik podczas jazdy na luzie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie ... pozdrewaiam ola

witam

Jeżeli jeździsz na gazie to zmień kierunek wlotu powietrza . Ma byćPrzeciwny z kieunkiem jazdy. Powietrze ma być zasysane , a nie "wpychane " do filterka

a jalowy masz normalny?
a zaplon w porzadku???

to pokrec ta srubka na parowniku

Cytat:
2004-10-12 20:04:30, TROLL pisze:
witam Jeżeli jeździsz na gazie to zmień kierunek wlotu powietrza . Ma byćPrzeciwny z kieunkiem jazdy. Powietrze ma być zasysane , a nie "wpychane " do filterka

eeee tam ja jezdze na gazie - kierunku wlotu nigdy nie zmieniałem...i łądzianka mi nie przygasała nigdy.........
Za to miałem problemy tylko wyłacznie od zrabanego zapłonu - po wymianie na nowy (odpukać) nic z moim szerszeniem sie nie dzieje

Cytat:
2004-10-12 19:58:43, olha pisze:
jak w temacie ... pozdrewaiam ola

Wolne ogroty - a może masz prztykaną dyszę, albo w ogole brakuje ci śrubki?

Co do gazu to diabelstwo jest wrazliwe nawet na zmiane średnicy wlotu powietrza do filtra.
Jesli to jest 2107 to wlot jest "schowany" za akumulatorem wiec jesli jakis "młody zdolny" nic nie zmienił to powinno grac.Chyba ze "fachowiec" bawił sie w Adama Słodowego i cosik tam udoskonalił.I lepiej silnik pracuje gdy zasysa zimne powietrze zza akumulatorka niz ciepłe z kolektora.

Mialem cos takiego kiedys w mojej samarce.Okazalo sie ze brakuje sprezyny powrotu linki gazu.Wyleciala sobie tak gdzies.Popatrz czy u Ciebie nie brakuje moze.

Witam
a nie spadł Ci przypadkiem przewód elektr. z dyszy wolnych obrotów?.., czasem można przez przytpadek zahaczyć i mamy kłopot, zajrzyj pod obudowę filtra, jest tam taki hapcygiel, wkręcony z boku w gaźnik, dł ok 50 mm, średnicy ok 20mm ze stykiem elekktrycznym,pytanie czy przypięty jest do niego pomarńczowy kabelek?