Brak wolnych obrotów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jechałem sobie dzisiaj spokojnie do domu , aż tu nagle uslyszałem jakiś chałas myslałem że może coś mi sie urwało -ale co się potem okazało , bo jeszcze raz się to zdarzyło- był to strzał z tłumnika . Niewiem co się stało , ale od tamtej pory moja Oma nie ma wolnych obrotów i słabiej idzie

Może Wy mi coś poradzicie

Pozdr.

Jak na moj gust to to nie byl strzal z tlumika tylko strzelil ci gass w przeplywomierz i najprawdopodobniej go uszkodzil

pozdr

przeczyść go, a może jeszcze ożyje

pozdr

Cytat:
2004-09-27 23:24:19, omegafan pisze:
przeczyść go, a może jeszcze ożyje pozdr

już nie ożyje

U mnie było tak samo i wyleciała tylko guma od pompki wolnych obrotów. Po nałożeniu jest ok.

Zajrzałem dzisiaj pod maskę i zobaczyłem , że na przewodzie idącym od przepływomierza powietrza jest pęknięta taka gumowa opaska . Zakleiłem to izolacją i wszystko jest już wporządku
Wydaje mi się że ta opaska to było jakieś zabezpieczenie żeby coś innego nie uległo uszkodzeniu.Chyba nie powinienem zbyt mocno okręcać tego izolacją , żeby wrazie czego (jeżeli znów to się powtórzy ) nie zepsuło się coś poważniejszego-(Poprawcie mnie jeżeli źle myślę).
Czy tą opaskę można gdzieś kupić?

oczywiscie ze mozna u kazdego gazownika tzn w kazdym warsztacie gdzie gaz zakladaja

a co do owijania tego izolacja to masz racje dziala ale masz tez racje zeby nie za grubo bo jak to nie pusci to dalej juz tylko klapka ktora lubi sie zacinac i nie opadac zeby oslonic przeplywke a jak juz przeplywka dostanie strzala to moze byc zle

pozdro Drus

oj moze, jak mi w poprzedniej Omie strzelilo, to podziekowalem i Sgi w nowej zainstalowalem

------------------------------------------
kmieci stwierdzil, o kurna chyba jest niedobrze

...z zycia zagazowanego auta...

Cytat:
2004-09-28 21:57:29, lukasxxl pisze:
Zajrzałem dzisiaj pod maskę i zobaczyłem , że na przewodzie idącym od przepływomierza powietrza jest pęknięta taka gumowa opaska . Zakleiłem to izolacją i wszystko jest już wporządku

Czy Wiecie dlaczego tak się dzieje , że gaz strzela w przepływomierz ?

Do dupy świece i (lub) przewody WN.

byc moze kable WN masz do wymiany i przerywa na niskich obrotach poszukaj tez na naszym forum bo troche sie o tym pisalo kiedys

pozdr

Cytat:
2004-09-29 21:29:43, lukasxxl pisze:
Czy Wiecie dlaczego tak się dzieje , że gaz strzela w przepływomierz ?

wymien czym predzej swiece!

Ok. Dzięki za pomoc.
Czekam tylko na wypłatę i zaraz wymieniam świece i przewody

najlepiej kup jedno elektrodowe NGK 16-20 zł. za szt.

przyczyną może być teżuboga elektronika w instalacji gazowej . Jak taką posiadasz

mam zainstalowany gaz Landi Renzo ( jakiś komputer chyba tym steruje , bo widać pod maską takie czarne pudełko )

tak tylko jak w swojej omesi komp. pokładowy a oni ci założyli nieodpowiedni do gazu czyli taki co nie współpracuje z fabrycznym komputerem to będąsiędziały takie żęczy . jeszcze jedna przyczyna to silniczek krokowy mógł się zawiesić .psziknij mu WD 40 . powinno być dobrze ja tak czasami mam . No i filtr powietrza

Pozdrawiam