Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-10-13 09:15:41 Zaraz komputerowa regulacja registrami ![]() |
maszan SKODA Skawina | 2004-10-16 13:20:52
u siebie ustawiam registrem na wezu przy 3kobr skrecam srube zeby zaczely obroty spadac a potem odkrecam o obrot...regulacja sruba na reduktorze ma wplyw na sklad mieszanki na olnych obrotach ale takze na jazde z malymi uchylami przepustnicy czyli sruba na reduktorze mozemy ustawic czulosc membrany na pedal gazu ... u siebie usatwiam tam ta sruba zeby do utrzymania stalej predkosci na 5 nie musiec gniesc pedalu gazu ...sa to nieznaczne ruchy sruba ale bardzo odczuwalne w jezdzie...mam zainstalowany wakuometr wiec widze po wskazowce stopien uchylenia przepustnicy i to jest dla mnie miernik ustawienia instalki...spalnie przy silniku 1.2 po miescie mam na poziomie <10l,trasa okolo 7-7.5 swiece kolor bezowo -brazowy...dodam ze moj reduktor to BRC i mam 2 sruby do regulacji :1 wolne obroty pomijajac membrany ,2 wstepne naprezenie membran i tym wlasnie reguluje przy stalych predkosciach |