Disel w siódemce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaki jest najmniejszy silnik disla w e-32 z roku 88-94 pytam bo szczeż mówiąc nie mam pojęcia?

W ogóle nie montowano diesli w E32.
Były tylko benzyniaki
3.0R6, 3.5R6, 5.0V12, 3.0V8 i pod koniec 4.0V8.

szkoda

A nie zastanawiał się nikt nad zmianą silnika w E32?? kupić jakiś z walniętym silnikiem i wsadzić np z TDS lub nowy 4.0 diesel ??

Cytat:
W ogóle nie montowano diesli w E32.

wczoraj wymieniałem w 7 świece żarowe i jakoś był to 2.5 tds a kolega jak sie nie zna to niech nie wprowadza ludzi w błąd

Cytat:
wczoraj wymieniałem w 7 świece żarowe i jakoś był to 2.5 tds a kolega jak sie nie zna to niech nie wprowadza ludzi w błąd

ja dosyć długo obserwuję BMW i dam sobie rękę uciąć że seryjnie nie montowano w e-32 żadnego diesla.
żródła:
ETK - KLIKNIJ TU
INFO - KLIKNIJ TU
INFO - KLIKNIJ TU
można by wymieniać adresy prawie w nieskończoność i nigdzie nie znajdziesz e-23 z dieslem, oczywiście montowanym seryjnie.
pozdrawiam

Diesle montowano dopiero w E38 czyli w budzie która wszła w 1994 roku... i oczywiście były to 725tds.
Na 100% nie było wypuszczanych diesli w E32.
5.0V12, 3.0R6 i 3.5R6 szły od początku modelu. gdzieś koło 1992 wprowadzili 3.0V8 natomiast w 1993 zaczęli wypuszczać 4.0V8 i dlatego ciężko jest taką trafić... bo to sama końcówka produkcji była - widać to też po wyposażeniu tych wersji bo wyposażenie standard już prawie wszystko miało.

a może to było e 38

pomyłka ludzka rzecz.

no i jak zwykle z lekka namieszałem na forum

Heheh ja kieyś widziałem starą siódemke do sprzedania na mobile, hmm to był model przed E32 hmm chyba E23/6 nie pamiętam. Był to 2.4td jak się nie myle

przed E-32 była E-23 ale tez jej oryginalnie w dieslu nie było. miała silniki benzynowe od 2,8 litra do 4,5 litra.
pozdrawiam

4,5 turbo na jakimś filmie wpadła przez szybe do sklepu zajebista furka!