| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-07-15 00:05:01 Dla posiadaczy MV6tek trochę lektury.
Opis Mulit-Ram-u (278k) pdf W nawiązaniu do wątku o Dual Ramie, po powyższej lekturze ostatecznie doszedłem do przekonania że żadne tam skracanie ani przedłużanie, tylko strojenie dolotu do częstotliwości rezonansu. Gdzieś nawet znalazłem porównanie do trąbki Ciekawe byłoby, gdyby Provo podrzucił dla porównanie swój przebieg krzywej momentu. Bo jak pamiętam pisałeś, że klapki na stałe otworzyłeś ? pozdr, Robert [zazwyczaj dual-Tico mode PS: Przy okazji widać zagadnienie "dłuższego" i "krótszego". A ja mam jakąś przejściówkę (połowa '98 ), bo mam dłuższego ale IAT i MAF osobno. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-07-15 09:57:47 Materiał piękny
No a co ja napisałem?
Trzeba było uważać Jestem z siebie dumny - tak to właśnie sobie wykoncypowałem (i mam na to świadków A wymyśliłem że to musi tak działać np. na podstawie takich teorii: induction BTW: IMO dobra teoretyczne podstawa 1) Żadnego swojego wykresu nie mam - ale wiem kto ma, a rozwiązania podobne 2) Moje klapki działają jak w orginale Po prostu z nich nie korzystam w sposób przewidziany przez ich konstruktorów 3) IAT i MAF to każdy ma osobno. W tych nowszych to tylko kolektor na silniku jest dłuższy i przepustnice bliżej pierwszej klapki są. IMO rozwiązanie nieszczególne ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-07-15 11:27:33
No to faktycznie, tak jak wcześniej samokrytycznie pisałeś, cienko z dydaktyką
Szacunken
Czekam z niecierpliwością
Zdradzisz jaką masz mapę? I dlaczego taką?
No zaraz, a jak rozumiesz napis z drugiego rysunku: INTEGRATED MASS AIR FLOW SENSOR (MAF) AND INTAKE AIR TEMPERATURE SENSOR (IAT) IMO także rysunek potwierdza "integration" Vino, Ty masz '99 - jak to tam wygląda w terenie? AFAIR ktoś się jeszcze przewijał na liście z rocznikiem '00. Calling all stations... pozdr Robert |
DrA ![]() eS ... | 2004-07-15 11:36:11 Chuj... niech strace Wykres serii z nalozonym wykresem po modyfikacji dolotu ( jakiej niewazne - sens dzialania taki jak rozwazany ). Zakres obrotow 1500-6000. ![]() |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-07-15 11:50:14
No tak, to jest silnik do kręcenia 4k+. Z automatem to byś nie pojeździł pozdr, Robert |
DrA ![]() eS ... | 2004-07-15 11:56:16 Treoszku nam sie teorie z Prowem pojebaly i stad dolek w wykresie Ale juz poprawione i juz go nie powinno byc. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-07-15 11:57:38 ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-10-15 20:56:59
Zagladalem i IAT i MAF mam osobno, jak na pierwszym rysunku. Auto mam z maja '99. Pozdrawiam. |