Nowe koła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Założyłem nowe koła, było to w pażdzierniku ale dopiero teraz zeskanowałem zdjęcia.
Teraz mam już zimówki, ale alumy robiły niesamowite wrażenie.
Przód 215/40/16"
Tył 225/40/16"
Johnny

wow kółka robią wrażenie szkoda że nie masz zdjęcia z boku, centralnie na alumy. Ile dałeś za komplet??

A nic nie obciera ???

Fajny efekt...

O STARY !!!
Przecież te Alumy to prawdziwe Beciarskie Borbety!
BM-ki zajebiście na nich wyglądają ale nie podejżewałem że Espero też na nich tak kozacko może wyglądać!
Właśnie też się teraz przymieżam do wymiany felg i pewnie takie sobie sprawię bo kręcą mnie felgi z szerokim rantem!
Wylakierowane klamki i listwy też dużo dały!
BRAVO za cały tuning !!!

Tu brat Łukasza ! Myślałem że borbety pasują tylko do starszych tzn: bardziej kanciastych fur a tu takie miłe zaskoczenie Wygląda ZAJEBIŚCIE!!! Lakierowane klamki i listwy też!

Efekt wizualny na 6. Poprostu super, ale co do prowadzenia go po mokrej nawierzni nie wnikam
Czy opony nie wystają Ci poza nadkola ???
Bo jeżeli tak to miski mogą sie doczepić, bo opony nie moga wystawac poza nadkola.
Ale efekt zabójczy.
Pozdrawiam
Cichy

Johny mam pytanie o lampy. Czy są tylko pomalowane czy tez kupiłes co o czym my tu nie wiemy???

te lampy tylnie zeczywiscie nie wygladaja na malowane co to jest ????

paint shop pro te listwty i klamki wyglądają mi na malowane...ale w programie graficznym

co ie zmienia aktu że całość wygląda tak

Witam
Koła wystaja tylko z tyłu, ale na wiosne zaplanowałem poszerzenie tylnych nadkoli, o jakieś 5 cm na strone, także sie schowają.
Listyw i klamki są naprawde pomalowane, nie w programie graficznym.
Tyłne światła są pomalowane czerwonym lakierem do przyciemniania świateł, a obramówki na bordo, potem wszystko jeszcze bezbarwnym.
Pozdrawiam
Johnny

Ale jak widzę to tył jest chyba podniesiony do góry ? no bo jak by Ci się zmieściły takie koła....
Brakuje jeszcze żeby zrobić coś z szybami, może jakieś lekki kolorek...???? ja bym dał grafit 10%..
No i przód, zdecydowanie odstaje od reszty stylistycznie, bok i tył jest mocno stonowany kolorystycznie a przód wyje srebrnym kolorem siatki...
Oczywiście wyrażam swoją osobistą opinię bo wiem że na temat gustu trudno dyskutować...

A co to za spoiler z tyłu, od czego i skąd, bo bardzo fajny

mi osobiscie najbardziej podobaja sie tylne lampy..moze jakies szczegoly?? jaka dokladnie farba? no i czy kierunkowskazy nie swieca teraz na czerwono?? wolalbym jednak trzymac sie polskich przepisow

To co tutaj jest to nic zobaczyliscie moje lampy czarne wlot od lancera spoilery al-felgi szyby ciemne wyglad super kiedys wysle zdjecia bo zadko zagladam na forum a zapomnial bym o nowym chipie i ukl wydechowym jakiec 8,8-9.0 0-100km\h
1.516v coraz lepsze moc o ole pamietam jakies 115-120km

Tył nie jest podniesiony, te koła mają taką samą średnice jak orginalne du.
Maciek GT jak ty masz przyciemnione szyby?
Tyłny spojler to dopasowany model od alfy.
Migacze świecą pomiedzy pomarańczą a czerwienią, pomalowane są lakierem Motip, tym za 12zł za małą butelke.
Johnny

Cytat:
2002-12-22 16:17:55, Anonymous pisze:
To co tutaj jest to nic zobaczyliscie moje lampy czarne wlot od lancera spoilery al-felgi szyby ciemne wyglad super kiedys wysle zdjecia bo zadko zagladam na forum a zapomnial bym o nowym chipie i ukl wydechowym jakiec 8,8-9.0 0-100km\h
1.516v coraz lepsze moc o ole pamietam jakies 115-120km

To nie pisałe ja, więc czy anomi piszący to mówi o jakims Espero wolnossącym??? chip i wydech dający z 95 kM 115-120 (skąd to wahanie..) to byłby kolejny cud nad Wisłą... chętnie sprawdę na suchym asfalcie te 8,8-9,0......
Oj, ludzie to mają fantazję..

Johny (skąd to imie??) folie mam 10% najjaśniejszą dostępną i taka polecam. Nie daj się zwieść wyglądowi folii luzem, dopiero po położeniu jej na aucie i to na wszystkich szybach widać efekt!!
Koszt w granicach 500zł..

Pewnie jakiemuś ... znowu cos sie przyśniło i śle swoje swoje marzenia na forum. A jeżeli to co pisze to prawda, to fajnie było by zobaczyć co zrobił, żeby takie rezultaty były. Choć jednak jak dla mnie to typowo dresiarskie podejście: "lampy czarne wlot od lancera spoilery al-felgi szyby ciemne wyglad super" i to daje mu już pewnie ze 110KM i o chipie coś przczytał i teraz ma 120 kilometrów (???) - "moc o ole pamietam jakies 115-120km"

Wyślij man zdjęcia swojej rakiety, albo przyjedź na jakiś zlot to zobaczymy

Czegoś tutaj nie zrozumiałem...???
W pierwszym poście w tym wątku napisałeś że twoje nowe koła to 16-sto calówki, a poźniej że mają one średnicę taką jak oryginalne Daewoo - oryginalne seryjne Daewoo to są 14-sto calówki a nie 16-nasto !

Jeśli chodzi o patent wymalowania czarnej listewki wokół tylnych lamp to naprawdę zajebisty pomysł, i jak tylko będę miał możliwość to też tak zrobię - przemaluję swoje kierunki z czarnych na czerwone (bo na czerwone to policja jeszcze przymknie oko a na czarne raczej nie - miałem już od nich za to zjeby ale mnie puścili...)

Opony masz o profilu 40 - to naprawdę mało jak na tak ciężki samochó jakim jest Espero - powiedz jak jest z jazdą po naszych polskich drogach? Czy na tak niskich gumach nie boisz się o powyginanie felg? Bardzo czuć wstrząsy podczas jazdy?

...Co do grilla z przodu to zgodzę się z MackiemGT... nie pasuje on do całej reszty i na Twoim miejscu przemalował bym go na czarno - czarna siatka nie będzie aż tak razić...

Cytat:
2002-12-22 16:22:47, Johnny pisze:
Tył nie jest podniesiony, te koła mają taką samą średnice jak orginalne du.
Maciek GT jak ty masz przyciemnione szyby?
Tyłny spojler to dopasowany model od alfy.
Migacze świecą pomiedzy pomarańczą a czerwienią, pomalowane są lakierem Motip, tym za 12zł za małą butelke.
Johnny

Średnica jest większa w tych nowych kołach.

standartowe= 47,81 cm.
twoje alu 16"= 49,64 cm.

Ale nie jest to duża różnica...fakt

Cytat:
2002-12-22 17:51:36, ŁUKASZ_GAJER pisze:

Opony masz o profilu 40 - to naprawdę mało jak na tak ciężki samochó jakim jest Espero - powiedz jak jest z jazdą po naszych polskich drogach? Czy na tak niskich gumach nie boisz się o powyginanie felg? Bardzo czuć wstrząsy podczas jazdy?

...Co do grilla z przodu to zgodzę się z MackiemGT... nie pasuje on do całej reszty i na Twoim miejscu przemalował bym go na czarno - czarna siatka nie będzie aż tak razić...

Espero jest bardzo lekkie jak na swoją wielkość. Wszystkie słupki i inne duperele są wąskie, w innych autach jest inaczej.