Nie odpala na gazie po dłuższej przerwie :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Chciałbym przedstawić problem z moją Audi 80 1.8S (91'). Otóż gdy zostawię samochód na gazie to po dłuższej przerwie (pow. 3h) samochód nie odpala i muszę przełączac na benzynę. Najgorzej było w zimie, bo wystarczyła nawet godzina i samochód na gazie nie zapalił, jak jest ciepło to nawet czasami po nocy odpali. Czy ktoś może spotkal się z takim problemem i wie jak go rozwiązać, bo mnie to już tyle nerwów kosztowało że nie wiem co może z tym być nie tak. Z góry dziękuję za odpowiedzi

hej mialem taki sam problem w kadecie 2.0 gsi raz palil raz nie palił sprubuj wymienic filterek od gazu koszt około 4 zł jesli sam potrafisz a jesli nie to fachowcy biora po 20 zł jesli to nie pomorze zostaja 2 mozliwosci lbo membramy w mikserze albo elektro zawor a gdy jezdzisz na gazie kicha ci albo spada z obrotow

Ale, że jak?? Zapalasz na gazie?

Jak jest zimno(np. poniżej 40st) to komputer gazowy może nie pozwalć na zapalanie na gazie. Ja tak mamu siebie, dlatego musze zapalać na benzynie i rozgrzewać auto, chyba, że zapale na systemie awaryjnym.

Jeśli kiedyś ciagle zapalałes na gazie a teraz nie chce to będzie wina regulacji, może juz parownik do regeneracji/wymiany.

Sprawdź tez może filtr powietrza, zacznij od rzeczy które możesz sobie sam posprawdzać-potem dopiero do gaziarza

pozdrawiam

O to chodzi ze na gazie chodzi lepiej niz na benzynie. nie spada z obrotw czy cos w tym stylu. A instalacja gazowa jest holenderska czy jakos tak (nie mozna w Polsce na niej nie można jeździć bo nie spełnia wymoagań). Tak jak mi radzicie posprawdzam i w miarę możliwości pewnie coś zmienię i zobaczymy czy coś pomoże czy nie Dzięki za rady