Hydrauliczna regulacja zaworów-praca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam silnik 1.4i CVH po odpaleniu praca jest cicha w miarę jednak po rozgrzaniu się silnika zawory cykają szczególnie jeden głośno klepie czy to może być związane z olejem zalałem go lotosem i chcę po około 2000km zrobić wymiankę.Tylko czy do silnika o nieznanym przebiegu lać półsyntetyk na chwilę obecną silnik nie bierze nic oleju.czy może coś z lepszych mineralnych Mobil,Qaker,

Cheesus, znowu lotos... a pisałem...

Lej Quakera i się nie przejmuj. Tylko gdzie teraz Quakera znajdziesz

Cytat:
2004-10-13 17:13:45, WilK pisze:
Cheesus, znowu lotos... a pisałem... Lej Quakera i się nie przejmuj. Tylko gdzie teraz Quakera znajdziesz

Abo Valvolina

ja zalewam.......... Mobila od 5 lat, ale przechodzą na Castrolka ... klasa hmmm pomyślimy

Sinusku, niech Cię ... chroni przed Castrolem. Lepiej wspomniany Quaker, albo BP.

Firma castrol to kiedyś zaczynała od produkcji różnego rodzaju "smarowideł" potrzebnych do podkuwania koni. Lepiej byłoby dla niej gdyby przy tym została.

Tsport co ty chcesz od Castrola ja jezdze na Castrol RS 0W60 i wszystko pieknie chodzi

Moze i okej, ale po Castrolu zostaje cholerny nagar.

te klepanie zaworów to jest tylko wina oleju ? U mnie też zawory cykają ,

Klepanie zaworów to często jest wina uszczelniaczy.

a ja na quekerze zajechalem panewke! i wogole go nie polecam... wiem ze teraz zmienila sie nazwa firmy.....

Cytat:
2004-10-15 21:31:34, Ice pisze:
Klepanie zaworów to często jest wina uszczelniaczy.

moze kolega bardziej sprecyzowac ta wypowiedz???

qurcze... puniu!
teraz to zauwazylem... no faktycznie... ja tez nie kumam co ma uszczelniasz do klepania zaworow

Cytat:
Moze i okej, ale po Castrolu zostaje cholerny nagar.

To co w takim razie polecacie, ja powiem, ze od 5 lat jezdze na Castrolu GTX 15W-40 (bo taki lal poprzedni wlasciciel) i zawsze mi sie wydawalo, ze to ok olej. Ale po tym co poczytalem...
A jakie opinie na temat minerala od MAG'a?

Cytat:
2004-10-17 10:48:45, niesztof pisze:
To co w takim razie polecacie, ja powiem, ze od 5 lat jezdze na Castrolu GTX 15W-40 (bo taki lal poprzedni wlasciciel) i zawsze mi sie wydawalo, ze to ok olej. Ale po tym co poczytalem... A jakie opinie na temat minerala od MAG'a?

gerusik chyba jezdzi na fordowskim mineralu ale jezeli non stop kolega jezdzi na tym oleju (od dawna) to niech lepiej tak zostanie