| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-12-16 16:03:46
W piątek w czasie jazdy nagle zapaliła mi się kontrolka od ręcznego razem z kontrolką ABS, mimo że ręczny nie był zaciśnięty! Sprawdziłem poziom płynu hamulcowego ale był na maxa! Świeciła się tak przez cały weekend podczas jazdy! Mało tego... Dziś w poniedziałek poszedłem rano na parking, włożyłem kluczyki do stacyjki, przekręciłem kluczyk i ...dryń...dryń...dryń...i dupa - nie odpalił... Męczyłem go tak przez jakieś 30min ale nawet nie raczył się nawet zakrztusić! Zero reakcji... Tak jak by wogóle nie było iskry, albo jakby benzynka zamarzła na kamień... Nie mam pojęcia co jest grane... Musiałem na uczelnie pojechać autobusem co mi popsuło bardzo humor bo tyłek mi zmarzł jak holera na tych zimnych fotelach Chyba najwyższy czas sprzedać tego grata |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-12-16 16:20:56 Jeśli chodzi o świecącą się kontrolkę ABS to się kompletnie tym nie przejmuję bo robili mi to już pare lat i do tej pory się z tym grzebią Ale co z tym ręcznym? Dlaczego sią świeci mimo że nie jest zaciśnięty i poziom płynu hamulcowego jest na max? I dlaczego nie chce mi dzisiaj odpalić??? Będę z nim walczył razem ze starszym |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2002-12-16 17:10:09 Moja pierwsz złośliwa diagnosa......gassssss Druga trochę poważniejsza to masz jakiś bład w komputerze.... postaraj się go zresetować albo/i wepchnąc gdzieś do ciepła.. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-12-16 17:37:50 Ja mialem podobne objawi jak mi padl alternator. Zasiecal sie ABS, hamulec i check engine bez powodu...
Az w koncu padl akumulator Pozdr Jadzwin |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2002-12-16 17:57:50 to ja pisalem przed chwila..uff wreszcie sie zalogowalem..ale sugeruje dla sportu zresetowac kompa |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-12-16 21:38:59 Zresetuje jutro tego kompa tak jak mówicie... Ciekawe czy pomoże... Jak by co to dam znać...
[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2002-12-16 21:58:05 ] |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-12-16 21:49:04 Jeżyk nic nie dzieje się bez przyczyny, powodów może być mnóstwo.....
Jesteśmy z tobą, ja niestety nie mam pojęcia co może się dziać, może padł moduł zapłonowy???? |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-12-17 11:58:26 Jeżyk jak bedziesz coś wiedział to daj znać..... |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-12-17 12:01:13 Wlasnie, jak wyszlo wieczorne resetowanie? |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-12-18 16:01:29 NO I PO ROBOCIE...
Zresetowanie kompa zupełnie w niczym nie pomogło. Samochód jak nie chciał odpalić wcześniej, tak po zresetowaniu było tak samo... Miałem już dosyć babrania się z tym gównem i pojechałem do warsztatu. Jak się okazało moja pompa paliwowa przestała działać Nieodzowne więc było kupienie nowej pompy za 450pln Pompa którą miałem wześniej miała prawo to tego aby przestać działać, bo od nowości, czyli od 96 roku nie była wymieniana. Jak się później dowiedziałem od mechanika, kabel który był podłączony do pompy, był tak sparciały, że rozpadł się w rękach (...ale w Espero to zupełna normalka - w tamtym roku musiałem wymienić całą elektrykę w samochodzie bo kable kruszyły się w rękach) Niech to szlak - same wydatki z tym gratem... A co do palącej się kontrolki od ręcznego, to zresetowanie równieć w niczym nie pomogło i świeci się nadal... pewnie jakieś spięcie się zrobiło pod wajhą od ręcznego i trzeba się będzie tam dostać i zobaczyć co jest grane... |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2002-12-18 16:06:43 Jakbys uwaznie przeczytal to co napisalem to na pompe wydalbys 250 zl na ulicy danusi jest Hurtownia i oryginalna pompa tyle tam kosztuje |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-12-18 16:11:54 KURWA !!!
Od tej pory będę uważnie czytał wszystkie posty !!! Nawet te które nie będą mnie interesowały |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-12-18 19:14:13 tak, u pana Sławka ta pompa też kosztuje około 250zeta, ja 2 lata temu za pompę z wymianą zapłaciłem 1200!!!!! zł!!!! w ASO - tam to mnie QURWA w ch...ja zrobili |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-12-18 19:58:00 Zastanawiałeś się co było przyczyną awarii pompy - czy tylko zmęczenie materiału (duży przebieg), czy może cos innego? |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-12-18 21:18:11 TAK... Wiem co było główną przyczyną...
W baku zawsze miałem tylko kilka litrów benzyny, tak mniej więcej 10, żeby móc tylko odpalać samochód a tak to w kółko na gazie... Dopiero dziś mi Ojciec przemówił do rozumu mówiąc że w baku powinno być przynajmniej 1/3 aby pompa była całkowicie zanurzona w benzynie... A ja cały czas jeździłem do momentu aż mi się rezerwa zapali i od momentu zalenia się tankowałem tak za 10pln żeby mi się nie świeciła... no i se zaoszczędziłem |