Stożek do RS 2000???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko czy ktoś ma takie rozwiązanie??
Jak sprawa przedstawia sie z LPG??
Czy warto inwestowac w takie przeróbki??
Z góry dzieki za info.
Pozdrawiam Zbychu.

Jeździ. YaSieK ma. Ja też, ale jeszcze walczę z ignition, także do końca nie mogę się wypowiadać.

warto kupić ale musi byc do LPG

Mam. Dzwiek daje niesamowity Z gazem nie stwarza problemow.

Szanowni Państwo soro juŻ mówicie o stożkach to wyjasnijcie mi te sprzeczne informace na temat tych filtrów. CZytałem wiele publikacji okazuje się że stożek jest ok ale do samochodów których silniki pracuja na wysokich obrotach, przy zwykłej jeździe nic podobno nie daje. Jak to jest ? Sam zastanawiam się nad kupnem albo spotrowego wkładu albo stożka... czekam na info...

A powidzcie mi jeszcze jak jest rozwiązana sprawa pompki przy puszcze filtra???

Cytat:
2004-10-19 10:00:44, krazek pisze:
A powidzcie mi jeszcze jak jest rozwiązana sprawa pompki przy puszcze filtra???

U mnie bierze gaz z powietrzem z bajpasu miksera.

Cytat:
2004-10-19 09:33:34, SS___73 pisze:
Szanowni Państwo soro juŻ mówicie o stożkach to wyjasnijcie mi te sprzeczne informace na temat tych filtrów. CZytałem wiele publikacji okazuje się że stożek jest ok ale do samochodów których silniki pracuja na wysokich obrotach, przy zwykłej jeździe nic podobno nie daje. Jak to jest ? Sam zastanawiam się nad kupnem albo spotrowego wkładu albo stożka... czekam na info...

To wszystko zalezy od samochodu, sposobu montazu. W jednym aucie da troche wiecej momentu obrotowego, w innym zabierze. Nie sprobojesz nie bedziesz wiedzial.

Cytat:
2004-10-19 09:33:34, SS___73 pisze:

odrazu odradzam Ci sportową wkładkę...nie odczujesz na niej żadnej różnicy, na stożku przynajmniej będzie ładnie gadał...

co do mocy to wszystko zależy od silnika i stożka...napewno nie spodziewaj się jakichś sporych przyrostów...u mnie np. prędkość max trochę wzrosła...auto lepiej się wkręca na obroty w górnym zakresie... to wszystko....ale uważam, że warto było wydeć te 140zl na stożek...