Aluminiowe rurki do nagrzewnicy - Omega A "92

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc...

...ostatnio miałem przypadłość, która pozbawiła mnie prawie całego płynu chłodniczego - po weryfikacji okazało się, że jeden z króćców aluminiowych przewodów w komorze silnika (ten dolny) tak skorodował że jego częśc postanowiła się oddzielić od reszty - ciekło na potęgę. Zdjąłem te węże i zakołkowałem oba - pozbawiłem się tym samym ciepłego powietrza ale przy obecnych temperaturach to nie problem

moje pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników Omegi - jak wymienić te dwa aluminiowe przewody? - po odkręceniu z nagrzewnicy blachy mocującej mam nadzieję że da radę je wyjąć bez większego problemu ale jak wygląda ich wymontowanie z przepustu w przegrodzie czołowej ???

czy takie przewody można kupić, czy są z tym jakieś trudności i ile takie cuda kosztują?

dziękuję z góry za pomoc

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: michcio_007 dnia 2007-04-15 17:58:24 ]

Odkrecasz przy nagrzenicy i w komorze silnika i one spokojnie wychodza.Gdzies mi takie rurki sie ostaly

Witam!

próbowałem wysłać wiadomość na prova ale chyba cos mi nie gra bo czyści mi ekran zamieszczam więc tutaj:

...wolałem najpierw spytać niż rozgrzebać i coś zepsuć na razie jeżdżę na zakołkowanych gumowych przewodach ale chce jak najszybciej wymienić te rurki - jakbyś mógł wrzucić fotki tych rurek i podać cenę byłbym wdzięczny
(a miałbyś może oryginalne zaczepy te przy lampce na środku podsufitki przy przedniej szybie mocujące ołtarzyki/daszki przeciwsłoneczne?)

mój mail:
michcio_007@wp.pl

bywam w Gdańsku dosyć często - teraz powinienem być w czerwcu, więc może byśma się zgadali jak zajrze do Trójmiasta?
przy okazji też na szrocie w Chwarznie w Gdyni będe szukał drzwi przednich pasażera w kolorze czarnym i innych dupereli

pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na wiadomość