| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2004-10-20 14:40:41 Wprawdzie nie pomogę ale podłączę się pod temat ...
W moim poldku '93 stara buda też wycieraczki sprawiają kłopoty. Po 1 to coś za wolno się poruszają pomimo nowych piór i przesmarowania połączeń, po 2 nie wracają do punktu dolnego ale zatrzymują się jakieś 6 cm powyżej i przy kolejnym ruchu idą troszkę w dół a potem do góry. po 3 to mam tylko czasówki i bieg normalny ale wszystko w tej samej prędkości - w razie mocniejszego deszczu to na pobocze trzeba będzie zjechać bo chyba się nie pojedzie z taką widocznością. Coś słyszałem , że można wymienić jakąś kostkę aby polepszyć działanie tego ustrojstwa. P.S. Na przeglądanie całego archiwum niestety nie mam czasu a po prawie godzinie szukania niewiele znalazłem na konkretne problemy. Pozdrowionka ! |
chudson Polonez Gorzów Wlkp | 2004-10-20 21:50:42 Przerywaczem można też nazwać Przerywacz Czasowy wycieraczek , choć przyznam ,że temat jest mylący bo też pomyślałem o kierunkowskazach |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2004-10-20 23:42:00
Car, a słyszałeś o przerywaczu w aparacie zapłonowym??? |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-21 00:31:16
Dziecko! Do jasnej cholery - siedź sobie na nudzie ale nie wtrącaj sie do rzeczy o których nie masz pojęcia! ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Dandre Polonez Caro Plus 1. ... Bełchatów | 2004-10-21 14:29:21 Przyznaję, że tytuł sformułowałem niezbyt precyzyjnie, ale już w 1 zdaniu postu wszystko się wyjaśnia, zatem te, nieco złośliwe niektóre uwagi były niepotrzebne.
Dziś zdemontowałem i rozebrałem silnik wycieraczek + przekładnia i co tam widzimy............ ? Ano pod plastykową pokrywką 3 z 5 przewodów, jakie dochodzą tam przylutowane są do czego...........jak myślicie..........tak, macie rację, są przylutowane do zwierno-rozwiernego przerywacza, który przełącza na przemian samopowrót i włączenie wycieraczek z automatu.Tak w każdym razie myślę, bo nadal nie mam schematu elektrycznego poldka. Dla zasady cienkim śrubokrętem przeczyściłem te styki, chociaż były czyste i po żlożeniu i podłączeniu, wszystko ruszyło jakby nic sie nie działo. Jak się temat powtórzy będę myślał dalej. Pozdrawiam ! |