Kontrolka jazdy sportowej S

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
pytanie odnośnie tejże kontrolki (w lwym dolnym rogu):
Wyczytałem już że wskazuje on także złe działanie automatycznej skrzyni podczas normalnego tryzbu jazdy na D.U mnie się ona podczas tego trybu na szczęście nie świeci Zapala się tylko gdy wcisnę przycisk na drążku zmiany biegów, czyli sportowej jazdy.Moje pytanie brzmi własnie czy ona wtedy powinna się swiecić, czy też może wskazuje jakieś nieprawidłowe zachowanie podczas sportowego trybu jazdy.
Szukaczka nic nie znalazłą na ten temat
Pzdr

Ona ma głównie wskazywać tryb sportowy skrzyni, a dodatkowo moze pokazywać błąd podczas jazdy na "D". Ma sie swiecic na sporcie.

[ wiadomość edytowana przez: Filipo dnia 2004-10-23 14:28:04 ]

sa na desce bardzo podobne do siebie kontrolki. jedna po prawej stronie ( pod wyswietlaczem z radia )w automacie ktora zapala sie podczas uruchomienia silnika i powinna po kilku sekundach zgasnac oraz druga po lewej stronie przy wszystkich kontrolkach i ona sie swieci wowczas gdy wlaczsz sport jazde.
Ta pierwsza gdy nie zgasnie oznacza jakas awarie w skrzyni atomatycznej

Witam
Jak wciśniesz na drążku S i zapali Ci sie S na desce rozdielczej i świeci cały czas znaczy sie że jest uruchomiony tryb sportowy. Natomiast jeśli zaczyna pulsować to gożej bo to oznacza że załączył się tryb awaryjny skrzyni
Pozdrawiam

Dzięks za odpowiedź.
No to wygląda ze jest wszystko wporządku
Kontrolka się świeci tylko podczas sportoej jazdy i nie myryga.

Cytat:
Dzięks za odpowiedź.
No to wygląda ze jest wszystko wporządku
Kontrolka się świeci tylko podczas sportoej jazdy i nie myryga.

Wcale nie musi byc.
U mnie skrzynia jakos nie sygnalizowała, ze nie mam juz panewki oporowej, która się połamała i czekała na wywalenie w misce. A "s" normalnie sie włączało i nie mrugało... tak w ramach pocieszenia...