Kupilem DF - NOWY NABYTEK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupilem DF

aukcja z opcja kup teraz

Buda jest rocznik 85 i jest od marynarz i nie ma zadnej rdzy - pozyjemy zobaczymy

na razie poszukuje kogos kto bedzie jechal ze Szczecina do Warszawy aby mi go podrzucil Ktos Chetny?

Wygląda smakowicie, ale ogladałes go czy tak kupiłeś na zywioł??

fajny

Cytat:
2004-10-08 11:31:12, Rys1977 pisze:
Kupilem DF aukcja z opcja kup teraz Buda jest rocznik 85 i jest od marynarz i nie ma zadnej rdzy - pozyjemy zobaczymy na razie poszukuje kogos kto bedzie jechal ze Szczecina do Warszawy aby mi go podrzucil Ktos Chetny?

wariat, hehehehehe! no to pieknie! szczecin... to nie moskwa.

Cytat:
2004-10-08 11:38:30, Momik pisze:
Wygląda smakowicie, ale ogladałes go czy tak kupiłeś na zywioł??

przez telefon nie mozna ogladac wiec niestety zywiol po pol godzinie na telefonie, tak jak pisalem samochod jest (PODOBNO) od pierwszego wlasciciela (marynarza) rocznik 1975 ze zmiana karoserii w 1985. Jak twierdzil sprzedajacy nie ma zdnego ogniska rdzy wiec praktycznie zostal kupiony po to aby jak na razie byl drugim samochodem w razie awarii a pozniej w przyszlosci jak moja buda przerdzewieje na wylot to zagosci w nim moje 2,0 dohc. 900 zlotych to koszt paru blach do mojego poloneza wiec po godzinnej burzy mozgu zdecydowalem sie na zakup.

CD poprzedniego postu

zdecydowalem sie na zakup kota w worku w ktorych troche ogon wystaje, ale tylko troche wystaje

DLUGI ma go zobaczyc w niedziele to bede wiedzial wiecej co z tego kota worku bedzie

Cytat:
2004-10-08 12:34:53, Rys1977 pisze:
............. 900 zlotych to koszt paru blach do mojego poloneza wiec po godzinnej burzy mozgu zdecydowalem sie na zakup.

rozumiem Twój tok myślenia i co więcej dodam ze gdybym w cenie czterech opon dostał DF-a z dobrymi oponami to tez bym kupił i kto wie czy tak nie zrobię

Hmm - to co widac na zdjeciach raczej nie przypomina mi budy z 1985 r. - brak kierunkowskazow bocznych, zamek pokrywy bagaznika/przetloczenie pod zamek, no i ten kolor raczej nie znany w 1985 r.
Wiec albo sie myle, albo kupiles kota.

Pozdrawiam
Adamus

jezeli moge byc bardzo zlosliwy (a czesto mam ochote a nieczesto to ujawniam) to pozwole sobie stwierdzic ze i tak na zdjeciach blacha wyglada lepiej niz na jednej z coupet w kolorze pomaranczowym.

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 08:44:41 ]

Cytat:
jezeli moge byc bardzo zlosliwy (a czesto mam ochote a nieczesto to ujawniam) to pozwole sobie stwierdzic ze i tak na zdjeciach blacha wyglada lepiej niz na jednej z coupet w kolorze pomaranczowym.

W takim razie chyba chcesz abym cenil ciebie za powsciagliwosc i brak zlosliwosci? Tym razem jednak ci nie wyszlo.

Zycze zadowolenia z nabytku.

BTW: Mi sie moj samochod podoba, czego i tobie zycze

Ozdrawiam
Adamus

Ładny .
Ale z tymi rocznikami niezła zmota ,68,81,85.88 .
Ja bym na ślepo nie brał .
Coupeta owszem ma rdzę ,ale i tak jest śliczna,poza tym remont ma być

Cytat:
2004-10-08 13:35:33, adamus pisze:
BTW: Mi sie moj samochod podoba, czego i tobie zycze Ozdrawiam Adamus

porostu coupe ma wydajną klimatyzacje jaką ma mało współczesnych samochodłów ma tylko jedną wade stasznie gwizda przy szybkiej jeździe ale takimi samochodami nie jeździ sie szybko wiec niema problemu

darujcie sobie chlopaki te uszczypliwosci. jak szalec to szalec. 9 stow za fiata plus pare stow na podroz i tyle emocji! kazdemu czasem odbija.

Ryś dobrze zrobiłeś, samochód wygląda całkiem zacnie, nawet jakby coś z nim było nie tak to i tak na pewno sobie to wyprostujesz. U mnie na parkingu stoi fiat z 1978, z budą zmieniona bodajże w 1981 roku - własciciel ma skłonności do koloryzowania ale faktem jest, że mimo upływu lat i garazu pod chmurką wygląda zacnie a rdza go bierze jedynie powierzchownie.

A mi się Fiacik bardzo podoba.Moje gratulacje Ryś!!
I mam nadzieję,że buda faktycznie nie była wymieniana - byłby piękny MR'75 w oryginale.
O "starej" budzie świadczy też wąski tunel i pionowy drążek zmiany biegów.

Im mniej Poloneza bedzie w tym Fiacie tym lepiej.
A tak mówiąc szczerze to buda mogłąby być nawet z 91 roku.Nie tkie rzeczy polaczki potrafią robić z pomocą oczywiście FSO.

W sumie racja,Polak potrafi
Mój '85 też jakoś nie ma bocznych kierunków

Ech jak patrzę na ta fotę to zaraz mi się Zlot przypomina

Cytat:
2004-10-08 12:36:46, Rys1977 pisze:
CD poprzedniego postu zdecydowalem sie na zakup kota w worku w ktorych troche ogon wystaje, ale tylko troche wystaje DLUGI ma go zobaczyc w niedziele to bede wiedzial wiecej co z tego kota worku bedzie

Dokładnie w niedzielę pojade do gościa i zobaczę jak ten fiat wygląda i co z nim jest itd.

Cytat:
2004-10-08 20:53:53, kaovietz pisze:
W sumie racja,Polak potrafi Mój '85 też jakoś nie ma bocznych kierunków Ech jak patrzę na ta fotę to zaraz mi się Zlot przypomina

mi tez...szczegolnie ze na tej fotce jest w tle moj Polonez...
Rys1977 - zakupu gratuluje - kazdemu sie przyda odrobina szalenstwa.

pozdrawiam
cybertec

[ wiadomość edytowana przez: cybertec dnia 2004-10-08 23:16:26 ]