| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-11-03 15:19:06 Witam, mam zapytanko czy warto remontować DF-a z 1991r po powodzi w 1997 r we Wrocku? Niejezdził on wsumie od 97 r ,zaraz po powodzi był tylko wymyty , z silnika tylko czesc została (brak głowicy,kolektorów,wałka rozrządu,pozatym woda zrobiła swoje i cylindry skorodowane do tego stopnia ze tłoki jakby przyspawane były)ale silnik mam drugi na wymiane . Auto ma niby 30 000km od nowosci przebiegu,(do 95r jezdził jako nauka jazdy) wsumie podwozie bez oznak korozji ,natomiast nadwozie gdzie niegdzie bąble,acha i brak prawych przednich drzwi .Wsumie to za auto nic nie dałem poniewaz dostałem go po krótkiej rozmowie z człowiekiem od którego kupiłem mój nowy nabytek Toyotę, takze tylko laweta kosztowała mnie litr wódki (ok.50 zł.) |
PAGAN Wwa | 2004-11-03 15:36:29 jesli chcesz zniego zrobic oryginalny kwietnik, bierz. |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-11-03 15:39:07 zalanego auta nigdy nie doprowadzisz do takiego stanu jakbys sobie życzył |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-11-03 15:42:23 moze bude psu zrobie z niego |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-11-03 15:55:43 Gdyby to był 1971 to może bym się zastanowił, ale 1991 - napewno nie. Lepiej kasę wpakować w coś sprawnego. |
Kroolik Miłośnik FSO 3x FSO 1x FIAT Poznań | 2004-11-03 16:47:36 Odpuść sobie!
Chyba że to byłby pick up ale chyba nie jest. Ja bym się zastanowił dwa razy gdybym miał się zabrać za następny remont, jednego skończyć nie moge |
Yoshi81 523I Łódź | 2004-11-03 16:50:13 Korek dobrze powiedział,gdyby rocznik był ciekawszy.......
A 91 to już bida |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-11-03 17:09:15 Auto zaraz po zalaniu było w środku rozebrane do gołej blachy i podobno dokładnie wymyte , bym musiał zobaczyć pod dywanikiem jak to wygląda ,silnik mam z fiata z 78 r. po remoncie , w środku w nim jest dość czysto tylko niemiłosiernie śmierdzi |
szmyk Yaris III/IS300/ForTwo PL-FR/Marseille | 2004-11-03 17:27:54 Witam po dłuzszej nieobecności.
Widze ze kolega Sterciu sobie Toyotę sprawił .
Co do fiata po powodzi -troche mineło juz czasu od niej jakby zaraz po powodzi go wyremontować to jeszcze zgodze sie, wtedy to jeszcze cos było warte to auto ale teraz -to chyba tylko dla zabawy , w wolnych chwilach samemu mozna pogrzebać i go zrobić . A mam takie pytanko czy on nie jest przypadkiem w kolorze niebieskim i na alusach od poldka ? |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-11-03 23:19:43 Tak sie zastanowiłem jak zobaczyłem nowego kolegę na forum z fiaciorem ze chyba tego co dostałem w wolnych chwilach bede remontował. Może coś z niego bedzie ,a jak nie to i tak wkońcu prawie za darmo go dostałem, pójdzie na części wtedy. |
sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-11-03 23:32:54 W kładzeniu szpachli to juz mam wprawe przez ostatni rok remontowałem dostawczaka peugeota J5 całą blachare robiłem (w wolnych chwilach dlatego tak długo) i w sumie tam było wiećej korozji niz zdrowej blachy a teraz jest zdrowy jak nowe auto mozna by rzec ,wsumie sama szpachla z włóknem szklanym ale sie trzyma ,a co do mechaniki to wkońcu kiedyś technikum samochodowe zrobiłem i fiata dawno temu juz miałem takze znam to auto wsumie od podstaw.
Tylko jeden szkopuł -brak czasu , to dla mnie jest najgorsze w tym momęcie. |