F mi się zaświeciło :((((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kochani miałem ten problem jak tylko kupiłem omcie, po przekręceniu kluczyka na tym monitorku od spalania, termometru i takich tam pokazała sie F. no i check sie nie świeci, jak zapalasz autko to kręci ale nie łapie normalnie jakby jakiś imobilaizer był i odcięcie zapłonu czy coś, w sumie rozrusznik kręci to nie wiem czy to jakis imobilaizer bo jak by to był imo... to nie powinien chyba nawet kręcić rozrusznik
Tak więc (nie wspominając żę to w najmniej odpowiednim momencie) postałem ok 15 min. przekręcam kluczyk i jest O.K.
czego bym nie kombinował nie robił zawsze po tych 10-20 min. jest oki. Dlatego wnosiłem zę może to wina immobilaizera.
Mało tego pomyślałem że może zczytam kod i zobacze co to za błąd, a tu niespodzianka zero błędu wszytko w jak najlepszym pożadku.
Więc tu mi sie skończyły pomysły i nie wiem naprawde co to moze być
Wypowiedzcie się moze ktoś miał podobny problem

F znaczy ze nie wyłapuje Ci temperatury z zewnątrz.Albo nie masz czujnika albo bezpiecznik,albo juz sam nie wiem co.

F to znaczy błąd.Może to być cokolwiek co jest związane z komputerem pokładowym.Mi się świeciło F jak miałem zwarcie na podgrzewaczach spryskiwaczy i wysiadło mi połowa deski rozdzielczej.Na której opcji świeci Ci się F?

Na spalaniu chwilowym, zasięg jazdy, średnie spalanie. tylko nie wiem ale poruszałem tymi wszystkimi przekaźnikami i chyba mogło coś tam nei łączyć bo teraz działą i już 2 dni i nic