Pytanko do posiadaczu poniaków.PILNE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie odnośnie podswietlania zegarów w poniaku, bo mi znikło podswitlenie zegarów u przełączników do ogrzewania i niewiem dlaczego, bezpieczniki są wszystkie dobre żaróweczki też poprosty nieśweici, może ktoś z was wie i mi może pomóc ,naprawde źle się jeździ nocą bez podświetlenia.

Jak ktoś może mi coś poradzić to prosze o kontakt.

z góry dziękuje.pozdrawiam

Jedynym rozsadnym wyjsciem jest zdemontowanie panela srodkowego.Albo wypalily sie zarowki,albo kostka nie laczy.

w niektórych poniakach było montowane pokrętło do przyciemniania podświetlenia, może to nawaliło?

Wielkie dzięki chłopaki za taką szybką odpowiedź ,jak tylko odbiore autko od lakiernika to sprawdze to pokrętło bo je mam i wtyczki przychodzące do konsoli

dzięki wielkie pozdro.

Witam, mój problem też jest związany z elektryką więc pozwole sobie się podczepić
Kiedyś, gdy miałem włączone swiatła i otwierałem drzwi rozlegał się przeraźliwy pisk. Już od dawna przestał się rozlegać. W sumie nic takiego, bo nie wpływa to jakoś na komfort jazdy czy coś, ale mamie często zdaża się zapomnieć zgasić świateł Więc fajnei by było, gdyby ten pisk znów się pojawił Nie wiem jak to jest z bezpiecznikami, ale specjalnie do pisku to chyba bezpiecznika nie ma? Więc razem z nim padło by coś jeszcze, a tak się nei stało. Poszukałbym kabelków czy czegoś takiego, ale ja nawet nei wiem gdzie jest ten "piskacz" Kiedyś zdażało sie, że z miejscu gdzie sa bezpieczniki dochodził dźwięk tak jakby zwarcia, ale taki cichutki i trwał dosyć długo, ale nic sie nie działo. Czekam na pomysły.
Pozdrawiam

ps. taka głupota...a ile o niej napisac mozna

Witam spoko że się dołączyłeś, wkońcu tu sobie pomagamy ,co do tego pisku przy światłach to jest żeczywiście fajna żecz bo żeczywiście pomaga zapominalskim przy wyłonczaniu świateł, według mnie usterka twoja wynika z uszkodzenia mechanicznego tego bzyczka lub jakiś kabelek niełączy, musiałbyś go zlokalizować gdzie on jest zamontowany i go sprawdzić czy niejest spalony, napewno on bedzie pod deską rozdzielczą od strony kierownicy tak jak są montowane przekaźniki ,tam gdzieś powinien być.jak dasz rade to sobie tam zaglądnij. pozdrawiam.