| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2004-11-16 18:43:58 Mam pytanie , co lepiej założyć wkład czy storzek? Mam do wyboru, firmy K&N , cena podobna, ale czy efekt jest podobny? Ze stożkiem jest troche zabawy z montarzem, ale co będzie lepiej się sprawdzało w bmw 318 is? |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2004-11-16 20:48:57 Jak zbudować prawidłowo działający dolot ,czyli jak odizolować filtr ,jak sierować na niego powietrze to wiem, chodzi mi tylko co jest lepszym rozwiązamien, czy jest jakaś różnica pomiędzy wkładem a stożkiem? |
![]() maras440 BMW 320 wołów | 2004-11-16 23:34:19 Wiesz o tym że jak założysz stożek czy wkład to osiągi minimalnie wzrosnom tylko podczas ostrego przyspieszania i to tak że tego nie odczujesz pod nogą , natomiast odczujesz pogorszenie elastyczności silnika i gorszy moment obrotowy w dolnym zakresie obrotów czyli większe przymulenie za nim sie wkręci na wysokie obroty i pozornie lepsze przyspieszenie tylko dla tego że na niższych obrotach gorzej przyspiesza a efekt dzwiękowy buczenie sprawie że auto pozornie lepiej chodzi to są dane z hamowni ale oczewiście ci co sprzedają te reczy twierdzą inaczej z tego co wyprubowaliśmy to najwięcej mocy dał kolektor ''baran'' |