Zestaw glosniomowiacy do gsm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam samsunga e700..ostatnio naszla mnie ochota na zestaw glosnomowiacy..niestety nie ma zestawu dedykowanego do tego modelu..a nawet jakby byl to oryginalne zestawy kosztuja kwoty rzedu 500zl w gore..chyba ze mowa o zestawach do bardzo starych fonow ktorych nikt juz nie uzywa..uniwersalne zestawy za kilkadziesiat zlotych to ogolnie tandeta i jakosc dzwieku jest marna..wiec tak sobie pomyslalem jakby wykorzystac instalacje radiowa i wzmacniacz w radiu tak zeby korzystac z zainstalowanych glosnikow i jedynie dodatkowo zamontowac mikrofon..tylko pytanie laika..czy zeby slyszec tel w glosnikach radia wystarczy podpiac komorke jako urzadzenie zewnetrzne do radia czy tez trzeba stworzyc jakas dodatkowa centralke..przekaznik czy bog wie co jeszcze..jesli ktos ma o tym jakies pojecie to chetnie poslucham..dodam ze chodzi wylacznie o glosniemowienie..uchwyt czy ladowarka bedace w oryginalnych zestawach to kwestie marginalne

nie wiem do jakiej kateogorii to wrzucic wiec pisze na ogolnym..jesli ktos uzna poziom tego postu jako za niski dla siebie to sorki z gory

Pomysł może i dobry. Dla mnie jedyną przeszkodą w tym pomyśle są głośniki z instalacji radiowej. Jako źródło dżwięku teoretycznie można zastosować każdy głośnik. Natomiast nie każdy głośnik nadaje się do wszyskiego. Dokładniej mówiąc pasmo użytkowe ma tu góre niż moc, efektywność, lokalizacja. Czasami dużo lepiej jest słyszalna mowa ludzka z małego głośniczka szerokopasmowego niż z dobrego zestawu trójdrożnego do odsłuchu muzyki.
To takie moje widzimisie.

byc moze sluszna uwaga..zadalem pytanie bo jestem lajkonikiem..nota bene pomysl chyba upadnie ze wzgledu na to ze moj pioneer keh 3800r nie ma dodatkowego wejscia..prostackie to radio jednak ale za to ma idealnie jak deska zielony wyswietlacz i tylko dlatego go trzymam hehe

Przerabialem temat.
Problemy:
- brak odfiltrowania odglosow jadacego auta - straszny kibel w sluchawce rozmowcy
- sprzezenia zwrotne spowodowane brakiem zewnetrznej anteny GSM

Suma sumarum poddalem sie i kupilem oryginalny zestaw