Tłumiki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie. kupiłem DU 1,5 GTX z roczną instalacja gazową, z 98r. za 10800 i mam jeden mały kłopot. otóż jak przygazuje i auto wejdzie na wyzsze obroty czuje wyraznie ze jest zje... tłumik, problem w tym ze w komisie powiedzieli ze to katalizator i ze wymienie go spox za 300zl, ale pozwolilem zadzwonic sobie do wlasciciela i ten powiedzial ze o ile katalizatory wymienil o tyle zepsuty jest tlumik w czesci od kolektora, a wymiana na nowy to wydatek rzedu 2 tys. zl. No i sie podlamalem. oczywiscie mozna podobno znalezc uzywana czesc za 2-3 stowki, ale czy faktycznie takie sa ceny tego elementu ??. dzieki za info

Dwa tysiaki za cały wydech to chyba jakiś totalny wypas.

Spoko, nowe obydwa tłumiki tj środkowy + końcowy zapłaciłem w sierpniu po ok. 120 PLN + uszczelki do połączenia z katalizatorem. Jeśli będziesz demontował katalizator to kup dwie bo są takie same z każdej strony katalizatora. Sam katalizator nowy ??? poszukaj w wyszukiwarce tematów coś było o tym pisane o ile pamiętam. Nie tak dawno w częściach używanych do DU oferowali używany wydech kompletny od początku do końca za 150 PLN z jakąś tam grawancją.

Dzięki za info, czyli 2 koła to jakas tatalna bzdura. Uspokoiłeś mnie. Pozdrawiam

Cytat:
2004-10-25 15:08:50, nnorbi pisze:
Dzięki za info, czyli 2 koła to jakas tatalna bzdura.

No chyba że to by było w jakiejś firmie tjuninkowej, która daje gwarancję, że z tym wydechem auto będzie się zbierać lepiej niż z NOSem.