Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie. kupiłem DU 1,5 GTX z roczną instalacja gazową, z 98r. za 10800 i mam jeden mały kłopot. otóż jak przygazuje i auto wejdzie na wyzsze obroty czuje wyraznie ze jest zje... tłumik, problem w tym ze w komisie powiedzieli ze to katalizator i ze wymienie go spox za 300zl, ale pozwolilem zadzwonic sobie do wlasciciela i ten powiedzial ze o ile katalizatory wymienil o tyle zepsuty jest tlumik w czesci od kolektora, a wymiana na nowy to wydatek rzedu 2 tys. zl. No i sie podlamalem. oczywiscie mozna podobno znalezc uzywana czesc za 2-3 stowki, ale czy faktycznie takie sa ceny tego elementu ??. dzieki za info
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie
Dwa tysiaki za cały wydech to chyba jakiś totalny wypas.
Spoko, nowe obydwa tłumiki tj środkowy + końcowy zapłaciłem w sierpniu po ok. 120 PLN + uszczelki do połączenia z katalizatorem. Jeśli będziesz demontował katalizator to kup dwie bo są takie same z każdej strony katalizatora. Sam katalizator nowy ??? poszukaj w wyszukiwarce tematów coś było o tym pisane o ile pamiętam. Nie tak dawno w częściach używanych do DU oferowali używany wydech kompletny od początku do końca za 150 PLN z jakąś tam grawancją.