Samodiagnostyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Czy ktoś mółby mi podać link do stronki, na której jest opisane jak samemu zczytać błędy z kompa. Kupiłem Omesie 2,5 V6 i chciałbym sprawdzić czy poprzedni właściciel nie pozostawił mi jakiegoś bałaganu w kompie.

Dzięki z góry

Witam.

Wyszukiwarka.
10sek.

Wynik:

kody 1

kody 2

i to nie koniec.

I dlatego:

BTW: Zakładanie kolejnych wątków o tym samym z reguły się źle kończy.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Sorki Prowo za podwójny post i dzięki za linki tyle tylko, że wszędzie jest opisane jak postępować z 10-pinowym złączem a ja szukam info na temat złącza 16-pinowego.

No bez żartów.

W pierwszym podanym wątku jest następny link, a tym linku taki m.in. obrazek:

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

UPS!

Czołem,
"Oglądalność" tego posta nie jest zbyt wysoka, pewnie większość jako i ja, sprawdza czy pojawi się ulubiona tablica + ew. docinki. Jednak przy okazji spytam po raz wtóry - czy ktoś z Was robił taką samodiagnostykę w dieslu ?
Pozdrawiam
Piotr

Diesl jest na na ropę a kody sa dla układów wtrysku.
Diagnostka ma na bank ale nie tą.

Czołem,
PiotrzeS, przecież ropa też jest wtryskiwana, i to jak... . To żart oczywiście. Nie dalej jak wczoraj dzwoniłem do ASO w sprawie swojego spalania i miły pan zapraszał mnie na weryfikację stanu auta za jedyne 160 PLN, więc problem samodiagnostyki diesla ciągle mnie interesuje. Wspomniany miły pan orzekł, że gdyby coś było nie tak z oczujnikowaniem silnika to zapalałaby się kontrolka na desce, a u mnie tak nie jest. Jak to właściwie jest czy jeżeli kontrolka się nie pali to tech może pokazać że cos jest nie tak ? Czy tech pokazuje tylko błędy czy też inne parametrytakie jak temperatury, ciśnienia, obroty, kąty wtrysku, skład spalin itp. Jeżeli tak to może jednak warto zainwestować te 160 PLN i dać się zbadać?
Pozdrawiam
Piotr

Sprawdź w ASO na 17 Stycznia koło Okęcia. Ja za podpięcie do Techa i zmianę jezyka kompa pokładowego + zczytanie błędów zapłaciłem 60 zeta. Inne ASO były droższe.

Sprawdziłem, 120 PLN za podłączenie ((
Piotr