| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-26 21:36:14 To nie jest wynalazek tylko zwykly silnik na mieszanke uboga.Ta listwa ktora chce unieruchomic gozownik slyzy do wywolania zawirowania ubogiej mieszanki,bez niej nie bedzie prawidlowo chodzic na wolnych i srednich.Obroty tez nieco za wysokie ale nie jest tak zle,gorzej bys narzekal gdyby gasla.Nie pozwalaj gazownikowi robic wynalazkow bo na gazie to w niczym nie przeszkadza a nawet pomaga dobrze wymieszac oba czynniki. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-10-27 07:42:55 Piotrek nie przejmuj się - masz chłopie fajne autko - Carina II to mi się marzy po tym jak zobaczyłam taką jedną grafitową u znajomego. Rocznik '92 |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-10-27 19:46:14 Ten gazownik troche przesadza.Dodatkowy wtryskiwacz pracuje jedynie podczas rozruchu zimnego silnika i mozna spokojnie wyciagnac wtyczke zasilania zeby go odlaczyc.Nie pamietam dokladnie jak zamontowane sa klapki w kolektorze ale na pewno nie sluza do zamykania dolotu ale do wprowadzania zawirowania mieszanki wpadającej do komory spalania.Mozna je ostatecznie unieruchomic jezeli silnik pracuje na gazie.Zuzycie paliwa tez masz na super poziomie.Moja 2.0 spala srednio 7l benzyny albo 8.7 gazu.Te peknięte sprezyny to faktycznie smutna prawda o poprzednim wlascicelu.Ja tez mam jeszcze carinke II i twierdze ze jest jednak lepiej dopracowana niz carina E.Jedną tylną sprezyną moge Cie poratowac bo akurat posiadam,ale jak mozna takie sprezyny polamac?
Jestem zmuszony sprzedac carinke II bo nie stac mnie na utrzymanie 2 2-litrowych samochodow i mysle nad zakupem w to miejsce mniejszej corolki. |