| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bart128 Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-10-25 16:48:51 witam kolegow z FSOAK, chcialbym przed zima zmienic olej w nowym nabytku argencie 2.0 ie. auto ma "szeroka" miske, czy ktos mi powie ile litrow oleju mam kupic? filtr oleju jaki? polonez125 czy inny typ?
aha no i co sie leje do wspomagania kierownicy?? dzieki. |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-10-25 19:06:55 Oleju - wchodzi coś ponad 4 l. Kup 5l bedizesz miał ew na dolewke Do wspomy - jakkolwiek sie to nie nazywa - to samo co do automatycznych skrzyń. Ma byś ślicznie czerwone i mieć napis dextron II ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Mruk ![]() Bielawa | 2004-10-25 20:13:25 Miska Argenty ma 5 litrów pojemności. Mowa oczywiście o płaskiej.
Pozdrawiam |
Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2004-10-25 21:32:32 Do „szerokiej” miski z bocznymi kieszeniami wchodzi jak już wspomniano ok. 5 l oleum. Filtr oleju – standardowy najzwyklejszy do poloneza. Do wspomagania leje się ATF (odpowiednik owego dextrona II) – olej, jak każdy inny do kupienia na każdej stacji Orlenu i do układu wspomagania ZF montowanego w argentach potrzeba go w ilości 1 litra. |
Mruk ![]() Bielawa | 2004-10-30 19:41:20 Pacan, od zawsze leję 5 litrów bo urzywam tylko tych misek, ewentualnie orginalnego Abartha, jak zapene wiesz miska Argenty jest produkcyjną wersją miski Abarthowskiej,i nie miałem nigdy problemu z tego powodu,ale powiem Ci więcej, nie miałem też problemu z legendarną czwartą panewką, co często "oszczędni" przypłacają remontem silnika.
Pozdrawiam |