Zwrotnice do 126p lozyskowane

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam amm takie pytanko czy wie ktos z was moze o zwrotnicach lozyskowanych slyszalem kedys ze cos takiego mozna zrobic , moze jakies namiary na ludzi co maja cos takiego albo robia i jakies plusy i minusy tego
dzieki z gory

no plusem jest pewnie lekko krecaca sie kierownica a minusem to to ze wydaje mi sie ze takie lozyskowanie dlugo nie pociagnie bo sie rozpadnie.

No ale co macie do seryjnie montowanych łożysk w zwrotnicach?? To, że są ślizgowe to wcale nie gorsze. Wystarczy czasem je nasmarować. Moim zdaniem opcja igielkowa odpada ze wzglądu na trwałość

Cytat:
2004-10-26 14:49:29, simon_pg pisze:
No ale co macie do seryjnie montowanych łożysk w zwrotnicach?? To, że są ślizgowe to wcale nie gorsze. Wystarczy czasem je nasmarować. Moim zdaniem opcja igielkowa odpada ze wzglądu na trwałość

Zdaje mi sie ze koledze chodizło o takie które mają łozyska na sworzniu ( zamiast seryjnych tulejek) ale oczywiscie moge sie mylić

tutaj masz gotowe 119 za komplet

no wlasnie takie cos by mnie iteresowalo nie macie takiech do sprzedania a moze ktos robi takie modyfikacje z zwrotnicami , bo jak mysle to 119 ale jak by bylo w zl to by bylo fajnie

wygladaja profesjonalnie.

No nie powiem Ciekawe jaka różnica w prowadzeniu....

Gadzio jeździł jakiś czas na takich/podobnych zwrotnicach i podobno kierę można było kręcić jednym palcem (przekładnia ślimakowa,krótki ukł. kier.)

kurde jak by takl dokladniejsze foty miec to moze by sie cos wymodzilo. trzeba bedzie pokombinowac te krecenie jednym palcem mnie oprzekonalo.

obawiam się ze się szybko ropitolą...
siły jakie działaja na zwrotnice są do siebie prostpadle skierowane, wiec bedzie ono pracować w najgorszych z możliwych warunkach... sypać się będą jak złoto...
to moja opinia...

Zgadza się. Ani kulkowe, ani igiełki prawdopodobnie stożkowe stąd też śruba do regulacji luzu. Tylko czy gra warta świeczki z takim patentem. No i potrzebne by było zaplecze techniczne, bo wiertarką niewiele zdziałamy