Postojówki w Espero (ala BMW)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

fajne
niezle zoltki kombinuja
ciekawe czy to wirtual tuning czy prawdziwe

choc wyglada na prawdziwe

Eee, fajne tylko czy te jarzeniowki nie pourywaly by sie na naszych dziurach? No chyba, ze to cos bardziej zaawansowanego, ale wyglada jak jarzeniowa

eeeee, to chyba virtual

tak naprawdę ładnie to te ringi wyglądają w parze z reflektorami soczewkowymi

qlogic to jest plastik przewodzący światło (podobny to tego ze wskazówek od zegarów-pewnie na tyle lekki, że jest łatwy w montażu) podświetlany diodami led

Bajery bajerani, a swiatła w Espero to porażka, żeby nie powiedziec kpina.

Pamiętacie takiego Klubowicza ..wykluczonego z Klubu dyscyplinarnie za skrajną "świetlaną" niesłowność ?
......SpeedR się chyba zwał z ksywy.......
On to właśnie i tego typu "ringi" postojowe obiecywał jako możliwe do realizacji /w dodatku z soczewami!!/....tyle że bardziej konkretne , stonowane czyli takowe dokładnie jak w beemwi .
...ale mogę się mylić nieco co do osoby bo była podpucha z tych czasów kiedy średnia wieku w klubie wynosiła 25 lat..teraz ze 40 więc .....

ja chce cos takiego jaki koszt i kto to moze zrobic?

Cytat:
Pamiętacie takiego Klubowicza ..wykluczonego z Klubu dyscyplinarnie za skrajną "świetlaną" niesłowność? ...SpeedR się chyba zwał z ksywy...

JAK TO ZOSTAŁ WYKLUCZONY ???
Tak się własnie zastanawiałem dlaczego się od roku na zlotach w Wawie nie pojawia ???

Nikt nie został wykluczony...

Rozmawiałem wczoraj telefonicznie ze Speederem i wszystko u niego OK, ale jest bardzo zarobiony.

Praca zawodowa plus obrona ściśle wypełnia mu czas.

Tak sobie zajrzałem na forum w celu wykonania drobnego rekonesansu aż tu natrafiłem na taki ciekawy oświetleniowy temat

Jeśli natomast chodzi o moją skromną osobę, to tak jak napisał Jaco, zarówno praca zawodowa jak też kwestia zbliżającej się wielkimi krokami obrony, będącej zwieńczeniem pierwszego etapu mojej edukacji dość szczelnie wypełniają mój tygodniowy harmonogram.

Co się tyczy zlotu, to miałem chęć pokazać się na ostatnim, jednak ze względu na porę w jakiej się odbył, kolidował mi z pewną uroczystością rodzinną

Z drugiej strony, abyście nie zarzucili mi "wykręcania się z obowiązków" względem obiecanego reflektora, mogę powiedzieć, że tak jak miało to miejsce jakiś czas temu, nie mam czasu pojeździć za odpowiednimi oprawami (osłonami) soczewki, bez których cały projekt, est brzydko mówiąc g... warty Nie bardzo mogę nawet zademonstrować jak świeci, gdyż soczewka (a konkretnie źródło światła, jakim jest żarówka) bez wspomnianej osłonki, bardzo skutecznie rozprasza strumień świetlny na wszystkie strony.
Jednym słowem - nie będzie osłony, nie będzie finalizacji projektu

Jeśli natomiast kogoś interesują widoczne na zdjęciu "ringi świetlne", czy jak to malowniczo określają narody anglojęzyczne - angel eyes, to jest tego obecnie cała masa na rynku a więc z zakupem nie ma żadnego problemu. Kłopotliwe może być jedynie kupno takowych wykonanych odpowiednio starannie.
Zainteresowanych odsyłam do najnowszego katalogu firmy "FK Automotive". Cała magia polega na połączeniu dwóch (w niektórych, szczególnych przypadkach trzech lub więcej) diód świetlnych LED o zbalansowanym strumieniu światła za pomoca przewodu półtransparentnego o właściwościach światłowodowych.

Samo podłączenie do instalacji nie mogło by byś prostrze, gdyż wystarczy podłączyć kabelki wychodzące z "ringu" do oryginalnej wiązki świateł postojowych (pozycyjnych).

Swoją drogą, nie polecam systemu montażu zaprezentowanego na zdjęciach, gdyż tworzywo ringu ma strukturę załamującą (rozpraszającą) światło, tak więc może wystąpić sytuacja, kiedy "ring" załamie nam kąt padania światła "wyprodukowanego" przez żarówki św. mijania lub drogowych.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2004-11-18 12:21:16, ŁUKASZ_GAJER pisze:
JAK TO ZOSTAŁ WYKLUCZONY ??? Tak się własnie zastanawiałem dlaczego się od roku na zlotach w Wawie nie pojawia ???

Przepraszam wszystkich!!!....szczególnie tych których "emotki" po słowie "wykluczony"nie skierowały na właściwy tor
Na szczęście kolega SpeedR zachował się przytomnie i mnie nie "wykluczył" z Klubu za jego "wykluczenie"
Oczywiście to wyłącznie ŻART dla pobudzenia Speed-eRowskiej inicjatywy koleżeńskiej!!
Serdeczne POZDROWIONKA dla wszystkich !!

Cytat:
2004-11-19 10:16:58, bogdan1 pisze:
... na szczęście kolega SpeedR zachował się przytomnie i mnie nie "wykluczył" z Klubu za jego "wykluczenie" ...

W związku z tym, pragnę wykluczyć możliwość wykluczenia Bogdana za pewny incydent z wykluczeniem mojej bądź co bądź niewykluczonej osoby z klubu, a wszystkich, którzy nie zrozumieli żartu kolegi Bogdana, może by tak... wykluczyć???

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2004-11-21 11:59:34, SpeedR pisze:
W związku z tym, pragnę wykluczyć możliwość wykluczenia Bogdana za pewny incydent z wykluczeniem mojej bądź co bądź niewykluczonej osoby z klubu, a wszystkich, którzy nie zrozumieli żartu kolegi Bogdana, może by tak... wykluczyć??? Pozdrawiam - SpeedR

SpeedR na PREZYDENTA !!!

Cześć

Ja jeszcze na chwilę wrócę do tematu. Otóż firma Hella posiada w swoim asortymencie już takie reflektory do Golfa. Nie wiem ile może to kosztować, ale pewnie odpowiednio dużo i sądzę, że zainteresowanie byłoby raczej znikome.
Ale powiem Wam, że jakiś rok temu kolega kupował do Alfy 147 tylne przezroczyste światła chyba za 800 zł/szt., natomiast tera (czyli po 1 roku) te same lampy można już kupiś za ok 400 zł/szt. 50% w ciągu roku to chyba sporo

Pozdrawiam.
Paweł.

dla mnie te lampy to przeorst formy nad trescia i kwalifikuja sie na WT..qrde przeciez to ma sens ale przy lampach soczewkowych a nie wsadzone na chama do zwyklego odblysnika..zreszta jak widac to sa po prostu takie zawijane neony..juz nawet nie chce wspominac ze to jest zdajsie niezgodne z kodeksem..(mowie zdajsie bo gdzies o tym czytalem ale jakos nie moge teraz znalezc) ogolnie moim zdaniem wyglada to marnie..szkoda ze nie ma fotek jak to wyglada przy wlaczonych swiatlach mijania..bo na postojowych nie wolno jezdzic

niemcy dla espero
Angel Eyes Standlichtringe DAEWOO Nexia Matiz Espero
szkoda tylko ze niepokazali jak to wyglada na d'espero

czytam swoj ostatni wpis w tym topicu..i majac na uwadze watek o niemieckim espero ktory wywolal burze...chcialem nadmienic ze skrytykowalem owe lampy w chwili zamroczenia umyslowego..czego bardzo teraz zaluje..uwazam ze to wysmienity pomysl..a i cena na ebayu gwarantuje wysoka jakosc i zadowolenie nabywcy kazdy kto nie jest leszczem powinnien je sobie nabyc byc moze rowniez przy niechcianym spotkaniu z policja..kiedy pan w mundurze zerknie na super reflektory i doceni wklad wlasciciela pojazdu i jego zaangazowanie we wspolne dobro obnizy nam mandat za 3 krotne przekroczenie dozwolonej predkosci

wybaczcie..nie moglem sobie odpuscic

Chciałbym wytłumaczyć wszystkim iż to że wrzucam często na forum zdjęcia przeróżnych Esperaków (z niemiec, koreii, rosji, polski) nieznaczy wcale że każdym wrzuconym przez siebie zdjęciem jestem zafascynowany i podniecony!
Chcę jedynie przybliżyć Wam jakie spojrzenie na ten samochód mają ludzie w innych krajach - bo co kraj to obyczaj...
Dla mnie osobiśćie te lampy fajnie tylko wyglądają z daleka... ale sposób wykonania tego faktycznie będzie mijał się z celem gdy włączymy światła mijania...