Jakie świece zapłonowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie świece - chodzi o parametry czy oznaczenia ciepłota i takie tam - do Espero 1,5 16V ??
P.S.
prosze się nie śmaić że nie wiem
bo nie wiem i koniec

wejdź do pierwszego lepszego sklepu i sprawdź w katalogu...

jedyne co to odradzamy w klubie głównie Championy i Bosche, przynajmniej 4 elektrodowe

Dzięki bardzo - chyba wybiore Champ.

No... Championy właśnie odradzamy, a polecamy NGK V-Line jednoelektrodowe.

to co wkońcu???????

Champ. czy Bosh czy NGK ??????

Przecież Jaco napisał:
NGK V-line jednoelektrodowe.

Wszystko jest w archiwum...

Zwykła Iskra też się sprzwdzi...

Wydaje mi się że jasno napisałem co odradzamy

oki sorrki - nie doczytałem dzięki bardzo za porade

Osobiście polecam DENSO. Tak samo jak na NGK można na nich polegać i są w tej samej cenie. Wymieniam je co 20.000 km.

NGK V-line

Fure kupiłem z Boshami . Od tego czasu zrobiłem 18 tyś. Nigdy nie miałem z nimi kłopotu. Zawsze są czyściutkie jak łza a fura pali okay. Moze jakiś lepszy sort tych świec? NA razie nie widzę powodu żeby je w najbliższym czsie zmieniać. Jak widac opinie mogą być skrajnie różne.

Jezeli masz gass to tylko jednoelektrodowe.. polecam NGK V-line.. iskry sa dobre .. ale mniejsza wytrzymałosc ja mam NGK i jezdze juz na nich ok dwa lata (ok 40-50tys) i dalej działają .. wkrótce wymiana na PLATINUM

no i kupiłem NGK ale nie mogłem wymienić bo klucz który zawsze pasował do wszystkiego raptem przestał być potrzebny - poprostu nie pasuje w ten mały otwór gdzie są świece m-dzy wałkami no i chyba gdzies będę prosić o pomoć jakiegoś mechaniora - poza tym jakby ktoś mógłby mi coś poradzić na problem z odpaleniem silnika z rana - a właściwie to nawet jak zgaszę silnik to za 5 - 10 minut znowu musze go kręcić jakiś czas i pomagać pedałem gazu ..... zapłon?? aparat zapłonowy?? filtr paliwa?? pompka paliwa??

Iskry bodajze mają symbol SFE65PRS GAZ do silnika 1,5 DOHC (A15MF) na LPG. Do 1,8 i 2,0 są FE65PRS GAZ (silnik G15MF)

[ wiadomość edytowana przez: pawol dnia 2004-10-25 13:12:50 ]

Cytat:
2004-10-25 07:45:21, Tsunami pisze:
....."problem z odpaleniem silnika z rana..."

Na pewno warto wymienić przewody zapłonowe! -kuknij wieczorem pod maskę /tylko zapal motor! /...może masz tam "dyskotekę" ??