MotoNews.pl

38. Rajd Żubrów - Weterani na start !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
38. Rajd Żubrów - "Weterani" na start !!!

Już w najbliższą Sobotę (23.10.2004r.) Automobilklub Krakowski organizuje kultową już imprezę, jaką jest oczywiście kolejny, już 38. Rajd Żubrów!
(...)
Na trasie zobaczymy m.in.: Porsche 356B, Porsche Carrera, Saab 96 Monte Carlo, Lancia Fulvia HF, Lotus Europa, Fiat Abarth 600. Oprócz samochodów startujących w klasie historycznej, włoski zespół wystawia również kilka samochodów w grupie gości...

ps: mozna ogladnac naprawde ciekawe "kąski";)

chcesz wiecej info -> klik klik hoga

No właśnie też przedchwilką przeczytałem w gazecie jedzie ktos ??

Ja jade, bedziecie mogli mnie spotkac napewno na Lanckoronie.

my z poochatym bedziemy o 8.30 pod m1, pozniej jedziemy na lotnsiko i zobaczymy co bedzie, obiecuej fotorealcje.

pozdro.
ktos jeszcze bedzie????

u mnie fotoreacja tez oczywiscie bedzie bo glownie po to jade

popołudniu bedą fotki
fiat 600 abarth
fiat 1100
fiat 2300

no ja mialem niezmierna przyjemnosc siedziec w tym fiacie 600 abarth i podotykac tej wspanialej kierownicy i retro kubelkow.klimat w tym aucie naprawde niesamowity...

miłego oglądania

foty powaliły...
ja też tak chceeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Witam . Byłem pod M - 1 , widziałem, i niech żałują ci , co nie byli..
Szkoda Goorek , że nie widziałem Twojego posta , że będziesz bo umówilibyśmy się jakoś bo coś mi ostatnio necik nie chodzi , a tak , to przejechałbyś mi po nogach i tyle Cię widziałem..
Powiem tylko tyle , że Włosi mnie zadziwili...
Trzeba było tam być i to słyszeć i czuć te spalinki ze starych silników....
Podobała mi się praca silnika Fiata 600 , ach ten Weber...
Wygląd Fiata 2300 robi okrutne wrażenie...
Ale jak wypadło Porsche 911 to białe z płetwą na ulicę wzdłuż M-1 to , to co było słychać , to się nie da opisać słowami....
A najpiękniejsze to chyba były 2 Lancie Delty te białe...trzeba było usłyszeć , jak Włosi dokręcili je na jedynce do końca.... szkoda , że nie miałem dyktafonu...masakra...
No i wogóle wszystkie zabytki robiły ogromne wrażenie , samo to jak były zadbane.... zrobiłem około 40 fotek , jak ktoś będzie miał wolne miejsce to mógłbym podesłać , to by było co pooglądać....
Pozdrawiam . Piotrek

Cytat:
2004-10-23 19:09:45, lukaszc pisze:
miłego oglądania

Powiem tak [w ramach małego 'nota bene']:
- zdjęcia: 53, 54 - Panowie , czapki z głów!! Kto nie był na starcie , stracił rzadką okazję zobaczenia auta Lotus Esplit Europa. Tego jest 20 szt. na świecie i można by za to auto postawić sobie naprawde potężną rezydencję ...
- zdjęcia: 88,89,90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,100,102,103,104 - Fiat 2300 S Coupe. Ja chcę swojego zrobić na 'fabrykę', więc tym bardziej się cieszę że miałem okazję zobaczyć to auto przygotowane specjalnie do rajdów. Nawet rozmawiałem przez sekunde z gościem przed startem i mam nadzieję na nawiązanie owocnego kontaktu.
Aut na rajdzie było 80, a z samych Włoch przyjechało 19 załóg [i wszystkie z tych aut to 'typowe[ ] ' 'rajdówki'...]. Świetna impreza!!

to teraz cos ode mnie. wspaniala atmosfera, piekne auta i te stare i te nowe. wloskie pokrzyki dodaly smaczku calej atmosferze.

stare auta zrobily na mnie wielkie wrazenie, piekny, choc malutki fiat 595, fiat 2300, lotus europa miazdzyl. jest tak niski ze glowa boli. a tutaj kilka fotek.

klik

pozdrawiam

powiedzcie mi tylko co robiło tam to indiańskie porsche?? autka piekne

Ech a my sie spoznilismy bo jeden koles ktory ma fiata 2300 sport coupe pod wiata ogladal do 4 rano Fride cofajac 10 razy jeden moment i zaspalismy mimo dzwonienia komorek i bylismy chyba pod m1 okolo 9:40 gdzie juz nie bylo polowy samochodow ..czego tez nie zdazylismy nadrobic nawet na czyzynach . Do do Rajdu mieszane uczucia bo chyba w tamtym roku bylo wiecej aut ktore by mi odpowiadaly ..a jezdze na to regolarnie od chyba 3.Ale jak co roku jest na czym oko zawiesic ......chociazby fiat 1100 albo 500 bo 2300 to juz sie naogladalem od oporu i zreszta nie podoba mi sie ....chyba ze sedan

a dla mnie najlepsza edycja zubrow na jakiej bylem.
niesamowite auta , na kjsach sie takich nie spotyka

ps: poochaty, jak to w koncu bylo? tego fiata przywieziono na lawecie czy ci ludzie rzeczywiscie przyjechali "na kolach" z wloch bez narzedzi? bo nadal nie moge uwierzyc ze ktos porusza sie taka fura bez plaskiej "trzynastki"

Cytat:
2004-10-25 11:11:48, mountez pisze:
a dla mnie najlepsza edycja zubrow na jakiej bylem. niesamowite auta , na kjsach sie takich nie spotyka ps: poochaty, jak to w koncu bylo? tego fiata przywieziono na lawecie czy ci ludzie rzeczywiscie przyjechali "na kolach" z wloch bez narzedzi? bo nadal nie moge uwierzyc ze ktos porusza sie taka fura bez plaskiej "trzynastki"

oni co roku przyjezdzaja na lawecie.

to bylo tak ze oni przyjechali na lawecie wraz z innymi samochodami,mieli nawet caly duzy woz serwisowy.tylko ze zakonczyli w swojej kolejnosci przejazd na lotnisku i pojechali dojazdowka do lanckorony.no i staneli przy serwisie kuliga.chcialem im wyregulowac zaplon,bo to bylo przyczyna ale akurat wujek ogoorek nie mial klucza 13.zanim wy z konradem przyjechaliscie to nadjechal jakis kolega favoritka bo chcial sie nas spytac o kreciol krrally i on mial.wiec ustawilem zaplon, auto zapalilo.wtedy nadjechaliscie wy ,zyczylismy im powodzenia i polecieli dalej.tylko czemu nawet najmniejszego klucza nie mieli przy sobie?

Moja galeria z Żubrów: http://gallery109615.fotopic.net/c322220_1.html[addsig]

Cytat:
2004-10-25 22:06:30, speed555 pisze:
Moja galeria z Żubrów: http://gallery109615.fotopic.net/c322220_1.html[addsig]

poprawiony adres http://gallery109615.fotopic.net/c322220_1.html

Dzięki