odnosnie problemu kolegi oizyp .... miałem identyczny!
Tzn. Espero 1,5 Na gazie. Jak silnik był zimny to wszystko grało na gazie i na benzynie ale po nagrzaniu Silnika (30min jazdy) auto nie chciało jechać - obroty skakały pomiedzy 500-1500obr/min a proba dodania gazu konczyła sie zgaśnieciem i niemożliwością uruchomienia. .. .Wszystkiemu towarzyszyła migająca kontrolka silnika. Uznałem że przyczyną jest układ Wysokiego napięcia ewentualnie jednostka która sumuje impulsy lub jeden z czujników generujących te impulsy! - swoje spostrzeżenia przedstawiłem mechanikowi i poprosiłem o podłączenie do komputera żeby odczytał kod błedu - niestety mój mechanik nie ma sprzetu do odczytywania kodów wiec "pojechałem" (odcholowano mnie) do serwisu:
Wizyta w serwisie Daewoo w Krakowie (koło ronda Conrada).
Nie podłączono do komputera (Bo NIE BYŁO ELEKTRYKA !! - o zgrozo!!!) ale zgodnie z moimi sugestiami sprawdzono układ El.... głównie Aparat zapłonowy!
1. Wymieniono moduł na inny (używka bo nowego nie bylo) - ale okazało sie że to nie to (usługa kosztowała 40zł) - więc założono stary
2. Wymieniono Cewkę Impulsatora (taką żółtą 25zł - część - na szczeście była nowa na sklepie) koszt wymiany 66zł !! - POMOGŁO!!

czyli winna była Cewka za 25zł - WYMIANA BANALNIE PROSTA!!
ALE ZAPŁACIŁEM !! w sumie ponad 140zł !! - podatki i jakieś inne dziwne rzeczy podoliczali.
konkluzje: - odradzam wizytę w serwisie! - część jest tania i można ja wymienić samemu.
Wymiana: Wystarczy zdjąć kopułkę aparatu, wyjąć aparat zapłonowy. Zdemontować koło zazebiające się z rozrządem (trzeba pobijaczkiem wybić klinka zamocowanego na średnicy wałka ap. zapłonowego) ... a nastepnie zdemontować starą cewkę i założyć nową,
Koło malezy zamontować dokładnie w takiej pozycji jak było (nie przekręcać o 180st) ... a przed demontarzem całego aparatu zaznaczyć sobie jakimś rysikiem jego położenie wzgledem głowicy tak żeby nie przestawił sie nam zapłon.