MotoNews.pl

Jaki warsztat w Wawie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie. Jaki byście polecili warsztat w Wawie? Na 90% będę kupował w przyszłym tygodniu OmeB 98 2,5V6. Będę musiał na dzieńdobry zmienić tarcze i klocki, klasyczny przegląd + pasek rozrządu i końcówki stabilizatorów i drążków kierowniczych.

Jakie są ceny w ASO - nie muszę Wam chyba pisać. Przegląd + rozrząd + tarcze + klocki + drobiazgi w zawiasie w ASO = ponad 4 tysiaki. Jeśli macie jakiś spoko warsztat, w którym ceny są bardziej przystępne - to poproszę o namiar

[ wiadomość edytowana przez: miklo dnia 2004-06-03 10:28:03 ]

Ja generalnie robie tak: sprawy proste , typu klocki , tarcze, jakies gumy stabilizatorów i inne pierdołki to daje do takiego malego warsztatu na ulicy woronicza / przy etiudy rewolucyjnej. Robią tanio i wiedza jak takie rzeczy robić. (to jest przy parkingu towning) - jednak mysle ze wiele jest takich warsztatów - ja wybrałem ten bo mam blisko do domu i nie musze zapie... jakimiś autobusami.

Natomiast powazniejsze rzeczy - jakaś elektryka lub głebsza mechanika to ojcowska 6 - przy tvnie (sadyba). Tanio nie jest ale skutecznie. Trzeba sie targowac!.

tomek.

A ja polecam malutki warsztacik w Ursusie, przy Bodycha.
Robiłem:
wymiana wtrysków, hamulce, uszczelki pod kolektorami, geometria, zawieszenie przód. Ceny = ASO/2 lub taniej. Facet to sąsiad mojego kolegi więc może traktował mnie inaczej.
Widziałem też "robiące się silniki" od BMW i Forda + jakieś bebechy elektryczne.
Piotr

Dzięki za info. A jak myślicie? Pasek rozrządu tylko w ASO, czy można spoko w innym serwisie?

Zbyt ważny element, by kupować zamienniki...

zedcydowanie odradzam. - kylko oryginał

to odnośnie kupna.

A rozrząd może w Promotorze - tam ciągle to robią, a do tego dorzucają coś tam czasem...

... co turbiną się zowie

Na pewno zrobią dobrze

Ja polecam Q-Service Cartech na Raszynskiej. Przetestowane z wynikiem 100-procentowej satysfakcji z mojej strony. Szerszy komentarz na OKP w watku o polecanych serwisach.

Dzięki za namiary. Dzwoniłem na Raszyńską. Jest całkiem nie drogo.

Chwalą się, że paski rozrządu, które zakładają to są oryginały. Gates i coś tam jeszcze. Ale coś nie dowierzam... Czy Opel używa wlaśnie pasków Gates?

[ wiadomość edytowana przez: miklo dnia 2004-06-09 08:00:42 ]

No i mogę już coś napisać o Cartech. Ogólnie dobre wrażenie. Ceny umiarkowane. Panowie chętnie opowiadają co i jak nawet takiemu laikowi jak ja.

Zaliczyli niestety jedną wpadkę - nalali mi za dużo oleju. Po zwróceniu uwagi spuścili nadwyżkę i ładnie przeprosili. Na razie traktuję to jako nieumyślne przeoczenie. Ale będę się bacznie przyglądał następnym razem.

A do zrobienia mam jeszcze sprzęgło za jakies 2 miechy i (niestety) pompę wspomagania. Cieknie jak cholera. W Cartech za regenerację chcą około 700 zeta. Chyba poszukam czegoś tańszego

I na koniec - samochodzik pierwsza klasa. Ale przecież o tym wiecie

miklo
jeśli chodzi o rozrząd to nie polecam ASO, te same elementy, tego samego producenta kupisz w pobliskim sklepie motoryzacyjnym.
Pogadaj z pracownikami sklepu zaprezentują Ci kilka opcji i ty dokonasz wyboru, nie zdawaj się w doborze części na nieznajomego mechanika zamontuje to co tańsze.

Ja kupuje zawsze paski Gets'a do wszystkich aut i jak do tej pory jestem zadowolony.

Rolki i napinacze niemieckich producentów.

Cleber: Pasek już dawno zmieniłem. W Cartech. To nie jest ASO na szczęście. Zasadzili mi Gatesa (czy jak to się tam pisze). I jak napisałem - dali ciała z olejem. Trzeba się przyglądać co i jak robią i tyle.

Są mili, nie ściemniają, nie chcą wymieniać pół samochodu, jak niektórzy mechanicy... Taka opinia laika po prostu

Cze,
a ja ostatnio naprawiam na Omulewskiej 13A i jestem zadowolony.
niskie ceny, mechanicy znają się na rzeczy, rozmowa konkretna.
Jedynie co to brak techa, ale już w lipcu mają mieć.
W zasadzie specjalizacja to rozruszniki i alternatory do tego mają wszystko ale mechanika też jest w pełni wykonywana.
bibibibibbi

Cytat:
2004-06-30 16:48:54, miklo pisze:
....i (niestety) pompę wspomagania. Cieknie jak cholera. W Cartech za regenerację chcą około 700 zeta. Chyba poszukam czegoś tańszego

Poradziłeś sobie już z tą pompą?
Jak, gdzie i za ile ?

Czeka mnie to i zabieram się jak pies do jeża.

Nie poradziłem. Na razie miałem inne wydatki. Zakupiłem ATF220 i dolewam. Starcza mi litrowy pojemnik na ok kwartał. Na razie tak będzie.