Kangurek się rozkangurzył i bryka, co robić?? :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Podobno jak już szaleć to szaleć, więc jeszcze jeden wpis.
W domu mamy też kangoo 1,4 na wielopunkcie, zamontowano mi gaz BRC seqent. Do 10 000 km było wszystko dobrze, ale po przeglądzie gwarancyjnym i przejechaniu około 3000 km autko szaleje.
Gdy jest zimny odpala, ale dopiero za 2 razem, a poźniej nie pracuje równo na wolnych obrotach. Silnik się wala po całej komorze. Reaguje na gaz i równo pracuje dopiero po wciśnięciu pedłu. Gdy jest ciepły przymula się i dopiero ciągnie.
Był w serwicie, przepatrzyli wszystko (pomka, filtry, koma, zapłon itp...). Serwis stwierdził że od strony paliwa i zapłonu jest wszystko ok, komp nie notuje błędów. Odesłano mnie do gaziarzy, tylko że na gadzie jest dobrze pomijając że jak się przełącza z benzynki to brak mu chwile mocy.
Czytałem tu żeby dodać do paliwa uszlachetniacz (bo wtryski się zatkały), ale jak narazie nic to nie dało.
Pomocy, już nie ma u kogo szukać ratunku.
Dzięki za cierpliwość przy czytaniu mojej paplaniny.
Pozdro, narks

Co ja mam zrobić z tym Kangurkiem???? To dosyć wk..... jak braknie pary podczas włączanie się do ruchu a z przeciwka leci tir
Niech ktoś pomoże.
Pozdro.

Witam!
Widać nasz kangurek to jakiś SUPER HIGH TECHNOLOGY sprzęt, bo nikt nie chce się na jego temat wypowiedzieć.
Pozdrowionka.
Narka

Dziś rano kangurek palił normalnie, chyba będzie dobrze
może faktycznie to były wtryski
Zobaczymy jak będzie jutro, albo jak odpali po pracy.
Pozdrowionka wszystkim który sobie to czytali a nie chcieli nic powiedzieć

Ale jesteście przyjacielscy
Narka

Czesc wolf1983, ja mam tez Kangurka tylko ze 1,2 i instalke Dream XXI i chodzi dosc dobrze. Zapala na benzynie i potem sie na gaz wrzuca jak sie nagrzeje. Choc jak zimny silnik to czuc ze czasami szarpnie ale jak sie nagrzeje to juz jest cacy. Instalka jeszcze na gwarancji.

Pozdrawiam.

Generalnie z Kangurami jest tak że jeżeli jest sekwencja żle zestrojona to rozjada się mapy benzyny i zaczynają się schody

Witam!
Dzięki za odpowiedź, a już traciłem nadzieje
Obecnie sytuacja wygląda tak że wymieniłem silniczek krokowy (o którym serwis twierdził że jest dobry, hmm.... tylko dla czego główka się wykręcała?? ale mniejsza z tym) i nadal jest coś nie tak. W serwisie podpinali go pod kompa i podobno nie ma błędów ani nic takiego. Podobno sprawdzali wszystko od strony iskry i paliwa. Tylko czemu dalej jest cos nie tak.
O co chodzi z tymi mapami wtrysku?? Jak to sprawdzić?? Fajnie by było nareszcie mieś sprawne autko.
Prosze o odpowiedź, pozdrawiam.
Narka