MotoNews.pl

Lusterko zenętrzne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temanie mam kłopot z lusterkiem zewn. lewym tzn. brak grzania. Chcę się dobrać do niego również od tyłu Mam pytanie jak zdjąć ten trójkątny plastik na drzwiach ten od środka.

zdejmij boczek a pozniej ten maly trojkacik, on sie trzyma na kołkach (zatrzaskach) czy jak to nazwac-bodajze na 2-trzeba powoli ciagnac do siebie...uwazaj zeby nie polamać

Optymalnie jest zdjąć szkło zlusterka. Należy je bardzo czujnie podważyć i zdjąć. Do szybki dochodzą dwa kableki - będziesz mógł sprawdzić czy jest tam napięcie

Cytat:
2004-10-29 09:33:30, MacMaciek pisze:
Optymalnie jest zdjąć szkło zlusterka. Należy je bardzo czujnie podważyć i zdjąć. Do szybki dochodzą dwa kableki - będziesz mógł sprawdzić czy jest tam napięcie

slusznie..prosciej jest zaczac pod tego..chyba ze juz to zrobiles

Po zdjęciu szkła okazało się, że napięcie jest na kablach a jest przerwa na grzałce.Może ktoś zna cene samego szkła lusterka?

Cytat:
Po zdjęciu szkła okazało się, że napięcie jest na kablach a jest przerwa na grzałce.Może ktoś zna cene samego szkła lusterka?

mozesz mi troszke dokladniej opisac jak sciagnales lusterko??mam ten sam problem tylko ze z prawym...a tej grzalki nie da sie jakos podlutowac??
dzieki

Cytat:
2004-10-31 19:33:37, AdamZuk pisze:

Samo szkło kosztuje zdaje się poniżej 30 zł

Cytat:
2004-10-31 19:37:32, iampinki pisze:
mozesz mi troszke dokladniej opisac jak sciagnales lusterko??mam ten sam problem tylko ze z prawym...a tej grzalki nie da sie jakos podlutowac?? dzieki

iampiki..zwierciadlo zdejmujesz metoda mniej lub bardziej silowa..jest ono umieszczone w czarnej plastikowej obudowie ktora na zaczepy na wcisk jest montowana do mechanizmu regulacji..nalezy podwazyc czyms zwierciadlo razem z ta czarna rameczka i samo odskoczy(najlepiej czyms co bedzie mialo oslone gumowa zeby nie zniszczyc lakieru na obudowie no i lepiej zeby cieplo wtedy bylo)

zupelnie nie kalkuluje sie regenerowac tej grzalki za nowe oryginalne zwierciadlo w tej czarnej ramce z grzaleczka ..jednym slowem to czego potrzebujesz zaplacisz w sklepie daewoo ponizej 30 zeta i bedzie elegancko..

pozdrawiam