Zagassowałem się

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Instalka Lavato (czy Lovato) z kompem autronic (ktoś chce wiedzięć coś więcej to mogę zajrzeć do instrukcji ) .....

..... wiem wiem miałem inwestować w c20xe ale...... .....kwestje finansowe zwyciężyły ,zresztą wkurzony jestem już trochę na tą furę (głównie na te przednie WIELKIE nadkola) i postanowiłem już nie wywalać na niego kasy ... pewnie mi przejdzie

Ale do rzeczy jak ktoś coś wie o tej instalce
------- jakie są jej wady i zalety ??
------- jakie słabe punkty ??
------- i wogóle czy ktoś to ma ??
...... to proszę mówić ... a tym samym mi pomóc

No to teraz już cinkłeczento 700 będzie Cię brało na światłach

i tak powstał kolejny tjuningowany espero powered by gazopierd edyszyn

tak na marginesie dziś jak jechałem, zaczęło się ścigać ze mną espero 2.0 (miał dumny napis na klapie ) afkors na lpg ......pobawiłem się troszke z nim.....po czym pomrygalem światłami i oddaliłem się z pola jego widzenia

aha jechałem bejcą

Nie jest tak żle auto mam na gassie od tygodnia.... jeżdżę trasą Wrocław -- Brzeg (60km) często i tak jak kiedyś tak i teraz jedynymi autami na drodzę mnie wyprzedzającymi są BMW Audi (niektóre - najnowsze ) i te z o wiele mocniejszymi silnikami.

Co do dynamiki to jestem zadowolony ... w miarę
najgorsza jest elastyczność (seryjnie i tak już BARDZO słaba) przy przyśpieszaniu w niskich zakresach obrotów.

Cytat:
2004-11-12 18:31:25, Armani01 pisze:
jedynymi autami na drodzę mnie wyprzedzającymi są BMW Audi

Hmmmm... a jakiej jakości tam droga jest?

Auto na gazie będzie jeżdzić aż się silnik zarżnie (tak zakładam ) A potem.... jeśli nie będę miał innego auta to kupię c20xe na 100%.

Proszę pamiętać (to do tych co się śmieją z mojego "tjuningu") ,że ja nie mam stałych dochodów.... nie zarabiam na siebie ... studiuję dziennie ciężki kierunek .... co wyklucza pracę niestety
a za 1400 zł /mies, nie da się wyżyć w obcym mieście i do tego ładować kasę na bęzynę + tuning + życie + książki +rata za miszkanie. I tak cud że dawałem rady !!!

Mam nadzieję że jak skończę (jestem na 4 roku) to .... znajdę pracę i finanse się troche polepszą

Cytat:
2004-11-12 18:56:13, Armani01 pisze:
znajdę pracę i finanse się troche polepszą

I żona z dzieciakami Ci wszystko zabiorą

Cytat:

O tym nie pomyślałem

ej spoksik, nikt nie chce Ci zaglądać w finanse, i nikt nie śmieje sie z Twojego samochodu

mnie śmieszy jedynie fakt że każda nawet najbardziej ospojlerowana fura którą widze w warszawie ma kurek LPG

W esperaczku mam gasss i wcale sie tego nie wstydze ale debilny wydech czy naklejki dawno pozdejmowałem bo MOIM zdaniem wygląda to poprostu głupio

Cytat:
2004-11-12 18:59:50, piotr-ek pisze:

Święta racja

Czuję, że w przypadku sprzedaży mojego białasa, fakt że auto nie posiada instalki LPG będzie ewenementem
Swoją wypowiedź opieram na podstawie obserwacji poszczególnych Esperaków spotkanych na terytorium RP

Pozdrawiam - SpeedR

Ty SpeedR napisz co sie z Toba dzieje, bo na forum zagladasz gorzej niz rzadko... Jak turbo?

Cytat:
2004-11-12 18:11:13, Armani01 pisze:
Instalka Lavato (czy Lovato) z kompem autronic ...

Pardzo dobra instalka.
Powiedz jak masz ustawiony komuterek gassowy?
Mówisz, ze słaby? Może powinieneś ustawić mu bogatszą mieszankę.

Cytat:
Pardzo dobra instalka.
Powiedz jak masz ustawiony komuterek gassowy?
Mówisz, ze słaby? Może powinieneś ustawić mu bogatszą mieszankę.

Nie........... mówię ,że nie odczułem różnicy !!!
A jedyne o co można się przyczepić to to że i tak seryjne słabe przyśpieszenie w niskich zakresach obrotów(od 0 do 2800) jest jeszcze słabsze (nie dużo ale --- wyczuwalnie). Poza tym przyśpieszenie i prędkość max bez zmian

Komp ustawiony na tryb "sportowy"

Naprawdę jestem zadowolony

sorki

[ wiadomość edytowana przez: Armani01 dnia 2004-11-15 16:31:26 ]

Aramani... Powiem prosto...

Na chuj ciągniesz ten temat ?

Jeszcze jeden głupi post i temat poleci...

Ja go nie podniosłem tylko Speedr
wcześniej czytałem ten post ale postanowiłem go zignorować ,dzisiaj z różnych przyczyn byłem bardziej nerwowy i postanowiłem odpowiedzieć --- czego żałuję

Masz racje skasuj go !!!

Wkurzają mnie takie gadania o lpg i o tuningu --- Nerwy mi puszczają sorry

Sam już to zrobiłem

[ wiadomość edytowana przez: Armani01 dnia 2004-11-15 16:33:24 ]