CD w PN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy u was tez tak jest ze wam Cd przerywa na dziurach. Juz zaczyna mnie to w... wszyscy mowia ze to zalezy od pochylenia radia ale czy w polonezie ten kat jest az tak duzy utrudnia prawidlowa prace Cd.

Z tego co mi wiadomo to zalezy to tez od radia prawda to?

prawda

teoria z położeniem radia w PN'ie jest niezła

Ps. Ja od 2 lat jadę na zwykłym CD-ROM'ie Acera x40. Praktycznie niemożliwe jest to, żeby przerywał. A jeździł w Poldku na podłodze (leżał luźno)...Twarda sztuka!

To zależy ile sekund pamieci posiada CD. Im dłuzszy tym lepiej. Dlaczego w sekundach? To proste odtwarzacz odczytuje płytę np o 16 sekund do przodu tzn ze to co słyszymy z głośników jest opóźnione o 16 sek wzgledem tego co jest aktualnie odczytywane przez laser z płyty. Jeżeli laser zgubi ścieżkę na dziurach to ma np. 16 sek. na jej odnalezienie a muzyczka wtym czasie leci z pamieci.
Jeżeli odtwarzacz nie ma pamięci to będzie zrywał na dziurach. Jak jest marnej firmy to też. Jest jeszcze trzecia opcja laser w odtwarzaczu już jest słaby lub ma wypaloną soczewkę (jak jest z plastyku). Tyle.
czasem wystarczy tylko pokręcić taką małą pdkówką przy laserze. Ale jak ktoś nie zna sie na tym to nie polecam bo nawet na postoju nieposłucha CD.

Radio to Blaupunkt Modena rd 148.
Nigdy nie przepadalem za ta firma a teraz to juz zupelnie sie rozczarowalem, bo kazdy mowi ze musi byc na plasko.
A to niby flagowy model na 98 rok w Polsc.
A bufora to tu raczej nie ma, chociaz moge sie mylic...

Cytat:
2004-11-04 18:13:38, Gsi_Rulez pisze:
Radio to Blaupunkt Modena rd 148. Nigdy nie przepadalem za ta firma a teraz to juz zupelnie sie rozczarowalem, bo kazdy mowi ze musi byc na plasko. A to niby flagowy model na 98 rok w Polsc. A bufora to tu raczej nie ma, chociaz moge sie mylic...

Jak to "musi być na płasko"? A jak jedziesz w góry to co? Będzie działał tylko na szczycie i dolinach? Ciekawy pomysł producenta.

Ja mam Pionner`a (jak dobrze pamiętam to DEH 1502 , wkazdym bądz razie początek to 15 ) i musze przyznacz ze zadnych kłopotów z płytkami nie miałem nigdy, super odtwarza wszystkie, takze przez to ze radio jest pochylone to lekka bzdura moim zdaniem.

Cytat:
2004-11-04 18:13:38, Gsi_Rulez pisze:
Radio to Blaupunkt Modena rd 148. Nigdy nie przepadalem za ta firma a teraz to juz zupelnie sie rozczarowalem, bo kazdy mowi ze musi byc na plasko. A to niby flagowy model na 98 rok w Polsc. A bufora to tu raczej nie ma, chociaz moge sie mylic...

niemożliwe że przerywa, nawet CD - ROMy już opisywałem jak zamontować i wielu jest zadowolonych z takiego rozwiązania, a Ty piszesz że takie radio ci przerywa... może zawitaj w jakimś car-audio -warsztat - i może nich onei najpierw to ocenią... a może jest uszkodzone i ktoś się pozbył

Ja z kolei słyszałem że nie znajdziesz w zadnym radiu do auta pamieci, bo jest ona niepotrzebna, a to dlatego ze laser w radiach samochodowcyh zawieszony jest na 3 sprężynkach, amortyzatorkach czy cos w tym stylu.

Wydaje mi sie rowniez ze praktycznie w kazdym samochodzie radio jest troszke pochylone. Jak widzialbys wyswietlacz (szczegolnie w samochodach gdzie miejsce na radio jest nisko) jezeli zamontowane byloby na plasko?

Cytat:
2004-11-04 18:29:52, sterciu pisze:
Ja mam Pionner`a (jak dobrze pamiętam to DEH 1502 , wkazdym bądz razie początek to 15 ) i musze przyznacz ze zadnych kłopotów z płytkami nie miałem nigdy, super odtwarza wszystkie, takze przez to ze radio jest pochylone to lekka bzdura moim zdaniem.

bo "pionek" jest the best , dlaczego... już obszernie na ten temat się wypowiadałem ( ale ma tylu samo zwolenników co przeciwników, ja jestem calkowitym zwolennikiem - jak ktoś kiedyś naprawił - to doskonale wie o czy rozmawiam )

Acha wiekszość kompaktów nie moze być montowana pod kątem wiekszym niż 60 stopni, tak wiec w Polonezie ten problem raczej odpada.

Cytat:
2004-11-04 18:33:31, polonezcaro pisze:
bo "pionek" jest the best , dlaczego... już obszernie na ten temat się wypowiadałem ( ale ma tylu samo zwolenników co przeciwników, ja jestem calkowitym zwolennikiem - jak ktoś kiedyś naprawił - to doskonale wie o czy rozmawiam )

Ja raczej widze w swoim aucie tylko możliwość załozenia pionka ,poprostu fajnie gra i tyle. (przypadła mi ta firma do gustu pod względem sprzetu grającego)