MotoNews.pl
11 OC i przegląd po czasie (67525/0) - NT

OC i przegląd po czasie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy sa jakies kary za np. przerwa w oplatach OC i przerwa w robie niu pzeglądu . Samochód poszedł w odstawkę , ale teraz jest reaktywowany .
Pozdrawiam

zdaje mi sie ze za przerwe w przegladach nie ma zadnej kary, natomiast za przerwe w OC moze niestety byc (tylko nie wiem czy to bedzie jakas kara czy koniecznosc zaplacenia zaleglego OC). niech sie znawcy wypowiedza

W pzu podobno jest kara w wysokości 20gr za tydzień zwłoki. S a to jednak niepotwierdzone informacje.

jezeli masz przerwe w oc to musisz ja uzupelnic. A kara jest śmieszna, kiedys spoznilem sie z drugą ratą (580zł) piec miesiecy to zaplacilem chyba 20zł.

Ja nieświadomie jezdzilem 2 miechy bez przegladu (cyferki miesiecy mi sie pomyliły). I wyjezdzilem tak pół polski, ale na szczescie nie spotkalem panów niebieskich. Tutaj za zwloke nie ma zadnych kar. Przeglad poszedl normalnie...

A za opoznienia w OC jak juz pisano sa jakies kary...

a nie mozna po prostu zawrzeć nowej umowy OC np. z innym ubezpieczycielem ?? przecież przy podpisywaniu umowy OC nie wymagają starej polisy...kto i jak sie kapnie ze była jakaś pauza.

no wlasnie nie wiem czy teraz nie ma jakiegos centralnego rejestru

bo np. spowodowalem wypadek i kupujac nowe auto nazwyczajniej ubezpieczylem gdzie indziej i znizke dalej mam, ale teraz to chyba by takie cos nie przeszlo

Mille ma racje
mojego taty kolega ma zośke 3 lata temu zajechał silnik odstawil ja do garażu nie płacił OC a ni nie robił przeglądu tata mu w tym roku zrobił silnik (początek sierpnia) on poszedł i zmienił ubezpieczyciela za warte chyba i nic mu nie zrobili żadnych smieszny kar nic

no więc tak, poprzedni właściciel za malca mojego płacił w warcie 332zł ;] ja go kupiłem 2-3 miechy temu i oc nie płaciłem ani nie pzedłuzałem, mój ojciec tez mial malucha przez 3 miechy nie płacił oc i naliczyli mu jakies smieszne małe odsetki później wiec nie ma sie co martiwc

Pracuje w warcie ale nie jako agent, i wiem ze odsetki sa symboliczne. A takich walkow ze zmiana ubezpieczyciela to bym nie robil, wkoncu dojda do tego. Np PZU i Warta wspolpracuja ze soba i np flote samochodowa i budynki ubezpieczaja sobie nawzajem.

ja kiedys prze przypadek prze dwa miechy bez oc jezdzilem i nic nie przyszlo. jeszcze do dzisiaj.

witam w ten weekend stalem sie posiadaczem dwoch maluszkow(jeden oplacany normalnie a drugi nie) i pytanie w zwiazku z tym jest nastepujace czy jezeli maluszek nie mial placonego OC przez 4 lata to czy po kupnie go przezemnie jest mozliwosc ominiecia tego zeby nieplacic zaleglych oplat? zcy musi to oplacic poprzedni wlasciciel? przed sprzedarza?

[szukalem w archiwum ale nic nie znalazlem]

Ok , dziekuję za wszystkie odpowiedzi.
A teraz mam jeszcze jedno pytanie , a mianowicie... kto jest najtańszym ubezpieczycielem ? chodzi mi o OC , gdzie najtaniej ?
Pozdrawiam .. i zycze miłego poniedziłku

Musisz sie przejsc po ubezpieczycielach bo dla kazdego wojewodztwa, nawet powiatu sa inne stawki bazowe. Jednym z tanszych jest ponoc samopomoc.

gdzie najtaniej to zależy od wielu czyników włączając w to ustawienie jowisza wzgledem słońca i wojny w etiopi..generalnie najtaniej jest w Samopomocy.

nie musisz tego placic, jedyne co to przerejetrujesz go na siebie i oplacisz oc i tyle

a za te 4 lata to moga co najwyzej czepiac sie poprzedneigo wlasciciela, w co watpie

dziękuję chłopaki ,
a czy ta Samopomoc ma może jakaś stronkę www ? albo jakis namiar czy macie ? na woj. śląskie ?

a ile kosztowało cie przerejestrowanie samochodu ? ile kasy i ... nerwów

www.samopomoc.pl ?
a biuro jest w kazdym miescie, wystarczy troche checi i odrobine kurcze zaangazowania zeby je znalezc. panorama firm/ google i do przodu.
Ekspozytury :
Katowice 40-161
ul. Korfantego 105
filia :
Gliwice 44-100
ul. Zwycięstwa 14
naprawde jestescie tacy "leniwi" zeby odpalic google albo chociaz probowac nazwe firmy plus .pl ? zenada

Nie zapominajcie o starym, dobrym PZU , w końcu tylko tam honoruja 50 % zniżki dla weteranów szos (samochód który skończył 25 lat)