Odgłosy ze skrzyni lub sprzęgła co to?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie od niedawna mam nastęujący problem:
wyraźnie słysze skrzynię jak puszcze na luzie na postoju pedał sprzęgła, jak go wcisnę dzwięk zanika,

o sooo chodzi?

Nie chce straszyć, ale mi pan na przeglądzie powiedział że jak będzie skrzynie słychac to już będzie po niej

Ps. ale nie stresuj się za bardzo tym co napisałem bo ze mnie taki mechanik jak z koziej du.. trąbka, więc poczekaj co innui napiszą

[ wiadomość edytowana przez: mastercheat dnia 2004-12-01 21:33:37 ]

lozysko oporowe. nowe 60zl + wymiana

Cytat:
2004-12-01 21:40:59, liked pisze:
lozysko oporowe. nowe 60zl + wymiana

tak jest liked dobrze gada - dać mu piwo

Cytat:
2004-12-01 21:28:51, lewandowski pisze:
Słuchajcie od niedawna mam nastęujący problem: wyraźnie słysze skrzynię jak puszcze na luzie na postoju pedał sprzęgła, jak go wcisnę dzwięk zanika, o sooo chodzi?

hehe zależy jak wyraźnie. Jak kupiłem Essiego 2 lata temu też się o to spytałem mechaniora, powiedział, że jeszcze nie jest źle. Nadal jeździ i nie słychać by się pogarszało.
A reszta jak powiedzieli koledzy

[quote]
2004-12-01 21:40:59, liked pisze:
"lozysko oporowe. nowe 60zl + wymiana"

......tyle tylko ze ta wymiana moze byc dość droga niestety

łożysko prawda ponado to w skrzyni brakowało oleju i była w nim woda na co mechanik zrobiłduże oczy?

łożysko prawda ponado to w skrzyni brakowało oleju i była w nim woda na co mechanik zrobiłduże oczy?

... toś mial szczęście że skrzynia nie padła od tej kompieli wodnej ....

Cytat:
2004-12-01 22:23:35, chasmo pisze:
hehe zależy jak wyraźnie. Jak kupiłem Essiego 2 lata temu też się o to spytałem mechaniora, powiedział, że jeszcze nie jest źle. Nadal jeździ i nie słychać by się pogarszało. A reszta jak powiedzieli koledzy

Jak kupiłem dwa lata temu było podobnie, wczoraj wieczorem w drodze na Białystok zaczęło szeleścić jak mielony chrust przy wciskaniu sprzęgła, a po zatrzymaniu się na stacji już sprzęgło nie działało.

Zostawiłem na noc pod czujnym okiem obsługi - zaraz jadę sholować.