Przyciemnianie przednich szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
"Już od 1 stycznia 2003 roku wchodzi w życie przepis, który zezwala na przyciemnianie foliami atestowanymi przednich szyb samochodu. Warunkiem dopuszczenia takiego pojazdu do ruchu będzie maksymalne przyciemnienie przednich szyb o 30% . Stacje diagnostyczne zostały zobowiązane do zaopatrzenia się w aparaturę do sprawdzania przepuszczalności świetlnej. Czyż to nie wspaniała wiadomość??? Przyciemnianie szyb szyb jest stosowane nie tylko przez fanów tuningu w celu poprawy wyglądu samochodu, ale też ze względów bezpieczeństwa (przeciwdziałanie próbom napadów na skrzyżowaniach-zwłaszcza dobre dla kobiet), wymóg w samochodach rajdowych, ochrona przed silnym nasłonecznieniem, itp. Gratulacje dla autora tej poprawki - lepiej późno niż wcale."

Znalezione na stronie http://www.moc.com.pl

Wszystko było by piękne gdyby nie to, że nasze szyby są już fabrycznie dymione i ileś tam procent światła (nie wiem dokładnie ile) już nie przepuszczają...
W związku z tym gdybym zastosował folię 30-sto procentową to nie spełniał bym już tych wymogów?
Ile nasze szyby fabrycznie mają procent?
Pisząc o przednich szybach masz na myśli tą "przednią wielką" czy "przednie-boczne w drzwiach"?

Chodzi o boczne. Tylko, że stacje najpierw muszą kupić sprzęt do pomiaru. Na szybach mamy chyba "transpanencial 70%" czy coś w tym stylu, czyli chodzi o przenikalność minimum 70%. Więc folia musi być słaba.

ja mam 15 % to wsam raz bedzie..a tam jestnapisane przejzystosc min 70%....

jakby tak dokladnie przetlumaczyc to co pisze na szybach to znaczy przezroczystosc nie mniejsza niż 70% czyli moze być 90% zalerze jak im wyjdzie.... ja łącznie z foliami niemam chyba 70% tylko więcej ale to sprawdze w poniedziałek bo mam w pracy luxometr... sam jestem ciekawy.