Akcja Zni(sz)cz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie ruszyła Akcja ZNISZCZ 2004

to co niszczymy???

Witam!

Dzis przejezdzalem dwupasmowa ulica, ktora biegnie obok cmentarza. Akcja zni(sz)cz polega na tym, ze lewy pas jest calkowicie zablokowany bialo-czerwonymi strzalkami nakazujacymi zjechanie na pas prawy, owe strzalki ustawione sa co kilkadziesiat metrow, a na prawym pasie ograniczenie do 30 km/h. Auta parkuja gdzie popadnie, nawet na jedynym pasie, ktory zostal dostepny dla ruchu. Policji brak.

Gratuluje naszej wspanialej polucji, to na pewno przyczyni sie do zmniejszenia ilosci wypadkow.

Pozdro
Tony Vkoorvionney

-----------------
Może i stary, ale za to brzydki.

W sobotę i w piątek na polskich drogach zginęło 35 osób a 417 zostało rannych. Ogółem policja odnotowała 343 wypadki. Podczas policyjnej akcji "Znicz" zatrzymano 1125 pijanych kierowców.

To co się dzieje na polskich drogach to ogromna tragedia

Jak się cieszę że jestem w tej "komfortowej" sytuacji że nie muszę wybierać się w trasę - odwiedzać groby najbliższych

robiłem objaz dzisiaj po cmentarzach-korki i jeszcze raz korki-co bedzie jutro
a policji prawie zero

Cytat:
2004-10-31 18:33:00, daniel pisze:
a policji prawie zero

Policji zero ? W południe jechałem do Oliwy Grunwaldzką i zastanawiałem się po cholerę wyłaczyli światła na skrzyżowaniach , i sterowali ruchem ręcznie - dla mnie to kompletna pomyłka

No widzisz a w Sopocie na ten przykład by się przydali bo korki jak cholera,kierowcy niezdyscyplinowani i dupa a nie jazda

Wczoraj bylem w Krakowie i jeszcze paru innych miastach na poludniu i nie bylo az tak tragicznie. Najwiekszy korek w okolicach Bochni.
Dzis natomiast bylem z rodzicami w okolicach Siedlc i musilismy ominac Minsk Mazowiecki, bo jechac sie nie dalo! Korek zaczynal sie 8 km przed Minskiem!
Jutro dla przykladu wybiream sie do Radomia. Mam nadzieje, ze nie bedzie az tak strasznie.

Jestem z Krakowa.Przejeżdżałem dzisiaj przez Kęty,Oświęcim,Andrychów Skawinę i wiele innych miejscowości od 9 do 15 nie widziałem ani jednego patrolu czy policjanta.Jedynie w Krakowie przy cmentarzu kierowali ruchem.Też mi akcja.

we mnieście stołecznym przy Cmentarzu Wolskim polucjantóf abrdzo dużo w radjolach i pieszych zajmowali sie głównie staniem oraz ew, zganianiem kierowców parkujacych na trawnikach....z drógiej strony sama już ich obecność + harcerze pomagający zaparkować, zagwarantowała jaki taki spokój płynność ruchu

To jest qwa skandal.
Co to za policja co wali w huja jak zorro?
A było to tak...
Byłem dziś między innymi na cmentarzu w Warce. Auto zaparkowałem jakieś 20 metrów przed wejściem na cmentarz. Obok bramy jest ulica a przy niej stał sierżant z drogówki. Gdy już zabierałem się do odjezdzania z PRAWIDŁOWEGO miejsca postoju jakies 8 metrów przed policjantem (przedemną 3 metry stał znak zakaz zatrzymywania i postoju) to dokładnie za tym znakiem gdzies metr!! stanęła sobie paniusia fiatem palio pierdoląc dokładnie przepis że niewolno tu stawać. Nie zwracając jej uwagi, podjechałem do kolesia w mundurze pytając go grzecznie czy aby ta kobieta nie łamie przepisu. On mi na to że dzisiaj jest łaskaw i ewentualnie moze mnie ukarać mandatem że zapinać pasy zacząłem już ruszając. CO SIE KURWA W TYM POJEBANYM KRAJU DZIEJE ??

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2004-11-01 18:12:43, BIAŁY pisze:
To jest qwa skandal. Co to za policja co wali w huja jak zorro? A było to tak... Byłem dziś między innymi na cmentarzu w Warce. Auto zaparkowałem jakieś 20 metrów przed wejściem na cmentarz. Obok bramy jest ulica a przy niej stał sierżant z drogówki. Gdy już zabierałem się do odjezdzania z PRAWIDŁOWEGO miejsca postoju jakies 8 metrów przed policjantem (przedemną 3 metry stał znak zakaz zatrzymywania i postoju) to dokładnie za tym znakiem gdzies metr!! stanęła sobie paniusia fiatem palio pierdoląc dokładnie przepis że niewolno tu stawać. Nie zwracając jej uwagi, podjechałem do kolesia w mundurze pytając go grzecznie czy aby ta kobieta nie łamie przepisu. On mi na to że dzisiaj jest łaskaw i ewentualnie moze mnie ukarać mandatem że zapinać pasy zacząłem już ruszając. CO SIE KURWA W TYM POJEBANYM KRAJU DZIEJE ??

PIĘKNA NASZA POLSKA CAŁA...

no tak, chcemy wszyscy do policji.

Policjanci olewają swoja robotę, bo uczestniczą w akcji ZNICZ na zasadzie przymusowego ochotnictwa a godzina ich pracy choć nadliczbowej oscyluje poniżej 1zł - więc nie dziwię im się wcale.

Cytat:
2004-11-01 18:12:43, BIAŁY pisze:
CO SIE KURWA W TYM POJEBANYM KRAJU DZIEJE ??

Jakbym czytał tylko takie opinie na swój temat oraz uwzględniając to jak ludzie mnie traktują na ulicy, nie tylko przestałbym ich bronić, ale zacząłbym do nich strzelać... to jest zamknięte koło - plujesz na policję, oni mają obywatela w .... Przemek ma rację niestety.

Cytat:
2004-11-01 19:15:51, dr_przemek pisze:
Policjanci olewają swoja robotę, bo uczestniczą w akcji ZNICZ na zasadzie przymusowego ochotnictwa a godzina ich pracy choć nadliczbowej oscyluje poniżej 1zł - więc nie dziwię im się wcale.

Co to za wytłumaczenie. Ktoś im kazał iść do tej Policji? Sami się pchali. Tak więc nie widzę żadnego usprawiedliwienia dla chamskiego zachowania sZANOWNEGO pANA pOLICJANTA.

Łapówy biorą aż im się uszy trzęsą, i faktycznie jak dostaną te marne nadgodziny to, potem p....lą wszystko i wszystkich.

Biały, popieram Cię, p.....lić chamów!

Cytat:
2004-11-01 19:54:33, Makaveli pisze:
Co to za wytłumaczenie. Ktoś im kazał iść do tej Policji? Sami się pchali. Tak więc nie widzę żadnego usprawiedliwienia dla chamskiego zachowania sZANOWNEGO pANA pOLICJANTA. Łapówy biorą aż im się uszy trzęsą, i faktycznie jak dostaną te marne nadgodziny to, potem p....lą wszystko i wszystkich. Biały, popieram Cię, p.....lić chamów!

chciałbym bys potrzebowal ich pomocy i by zadnego wtedy nie bylo... jak w takim kraju ma byc dobrze jak masz takie podejscie do drugiego czlowieka?

czy sa czy ich nie ma i tak zadnej pomocy nie otrzymasz. w tym kraju obowiazuje zasada, umiesz liczyc, licz na siebie. mam identyczne podejscie co makaveli.

Poznań nie tak źle ogólnie, na największy cmentarz junikowski rano przed 8.30 przejechałem z rodzicami bez problemu, rzekłbym nawet lepiej niż w dzień powszedni, potem to nie wiem, koło mnie na cemntarzu Jeżyckim też zero korków, nie wiem jak inne, policji od cholery na junikowie, a koło mnie tylko jeden radiowozik, a jak na innych to nie wiem, niech się inni wypowiedzą.

Cytat:
2004-10-31 22:23:55, henryk1 pisze:
Jestem z Krakowa.Przejeżdżałem dzisiaj przez Kęty,Oświęcim,Andrychów Skawinę i wiele innych miejscowości od 9 do 15 nie widziałem ani jednego patrolu czy policjanta.Jedynie w Krakowie przy cmentarzu kierowali ruchem.Też mi akcja.

w sumie krązyłem toche po mieście i widziałem troche policji w zabezpieczeniu ruchu co sie chwali bo przez kraków przelatywałem szybciej niż w normalny dzien poza szczytem bo duch był naprawde płynny co innego ze był wyjatkowo mały ruch bo dosłownie 3 samochody na krzyż ale za to wiekrzy procent palatów na dogach