[OT]Prosze o pomoc-eksmisja na wniosek właściciela mieszkani

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przepraszam ze to nie bedzie na temat samochodow ale mam nadzieje ze mi ktos pomoze, bo wiele osob jest z krakowa wiec moze maja stycznosc z takimi problemami
Otoz sprawa wyglada tak: chca mnie eksmitowac z kamienicy, bo znalazl sie jakis zyd - przedwojenny wlasciciel budynku, administracja dala mi trzy miesiace, czy jest szansa zeby to jakos przedluzyc albo gdzies sie odwolywac. Umowa byla cywolno prawna na wynajem laokalu, wiec nie wiem czy mam szanse przeczekac zime????
Bardzo prosze o jakas rade? i jeszcze raz przepraszam ze nie na temat

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2004-10-31 00:45:01 ]

Ku$^$wa te je%$)(ne zydy !!! Strasznie mnie to wnerwia siedza sobie dupki w usa i sie domagaja zwrotu jakis ziem czy budynkow a za okupacji pospiepszali. Moi dziadkowie walczyli w AK a oni siedzieli sobie w usa i jeszcze sie sk$&^$^%syny dopominaja sory ale sie wpienilem.

Chyba jest cos takiego jak okres ochronny czyli od pazdziernika lub listopada do kwietnia. A w ogole przykra sprawa.

widzisz , podobno jest taka ustawa ze nie wolno eksmitowac w okresie zimowym, eksmisje zaczynaja sie od kwietnia z tego co kojarze jestem na 70%pewny, niech ktos to potwierdzi lub poprawi

zycze pomyslnego rozwiazania sprawy i szczerze wspołczuje

hitler jednak miał troche racji...

Icki p.......e

oczywiscie nie mozna tu brac wszystkich jedna miara ale z opowiadan moich dziadkow wynika ze to niemal reguła

[ wiadomość edytowana przez: Poramancza dnia 2004-10-30 23:31:39 ]

panowie bez skrajnych pogladów prosze

Cytat:
2004-10-30 23:09:22, maskekk pisze:
Ku$^$wa te je%$)(ne zydy !!! Strasznie mnie to wnerwia siedza sobie dupki w usa i sie domagaja zwrotu jakis ziem czy budynkow a za okupacji pospiepszali.

ten moj to konkretnie siedzi sobie w argentynie ale miejsza o to.. a wlasnie nie wiem co z tym okresem zimowym bo nie jeastem tego tak do konca pewien moze ktos ma jakas stronke z z dziennikiem ustaw albo cos podobnego zeby mozna bylo sie podszkolic bo niestety sprawa spadla na mnie jak grom z jasnego nieba i nie jestem zupelnie przygotowany nie wiem co robic

Cytat:
2004-10-31 00:17:32, dejta pisze:
panowie bez skrajnych pogladów prosze

Z pełnym poszanowaniem dla prezesa ale naprawdę to co Żydzi wy prawiają to normalnie ludzkie pojęcie przechodzi, jak Palestyńczycy zabiją Żydów to jest złe ale jak Żydzi wymordują Palestyńczyków to jest ok. Polaków w II wojnie światowej zginęło niemało ale to Żydzi się pluja najwięcej. Jak byłem w Toronto w Kanadzie to widziałem jak sobie Żydzi żyją w najbogatszych dzielnicach, a weź kup tam dom jak nie jesteś Żydem, nie pozwolą....to jest normalnie zaraza...nie to żeby ich morodować ale naprawdę za dużo sobie pozwalają....

od 1.11 do 31.03 nastepnego roku obowiazuje okres ochronny i w tym czasie nie wolno nikogo eksmitować zgodnie z art.16 ustawy o ochronie praw lokatorów.

Niestety nie wiem czy to aktualne.

przede wszystkim to musisz znalezc kogos kto ma dojscia do odpowiednich dokumentow i sprawdzic czy taki człowiek faktycznie istnieje i zyje.znajomi mamy mieli ostatnio taka sytuacje ze chciano ich wszystkich wywalic z kamienicy bo sie podobno znalazla wlascicielka.tylko ze jak zaczeli sprawdzac w aktach urodzenia to sie okazalo ze ta niby wlascicielka ma teraz 138 lat...wiec posprawdzajcie dokladnie

gostek podobno zyje kwestia tylko tego ze ustanoowil sobie jakiegos pelnomocnika i dzwonie do goscia a on mnie zlewa cieplym moczem w ogole nie wiem o co chodzi podobno zeby cos sprzedac trzeba miec obywatelstwo a tu nikt nie chce pokaac papierow ia cala kamienica ma byc oprozniona

wejdz sobie na www.e-prawnik.pl i tam zadaj pytanie .....z pewnoscia dostaniesz b.fachowa odpowiedz ktora wyjasni Ci sytuacje .

pozdrawiam i powodzenia w walce !
B.

okres ochronny dotyczy tylko eksmisji na tz."bruk "ale łatwo to obejść proponując mieszkanie zastępcze w podobnej cenie lub mniejszej ale i to sprytny pełnomocnik obejdzie bo cena czynszy może się zmienić z miesiąca na miesiąc i to co proponuje w chwili opuszczenia mieszkania nie musi być tym samym za miesiąc takie są umowy więc uważaj co podpisujesz

Inna sprawa, że można się nie zgodzić na lokal zastępczy i wtedy do kwietnia zostajesz w tym mieszkaniu...Inna sprawa czy jesteś tam zameldowany, bo jeśli nie, to mogą Cie wywalić bez problemu...
3maj się i nie daj się ŻYDZIOCHOM!!!

Cytat:
moze ktos ma jakas stronke z z dziennikiem ustaw

http://www.abc.com.pl/serwis/serwis.htm
http://www.prawo.lex.pl/
http://nettax.interia.pl/

nie pekaj, jesteś nie do ruszenia....
tylko powiedz:
- co to jest umowa cywilno prawna i czym się różni od umowy najmu lokalu mieszkalnego...
- jaka administracja??

czy moderatorzy nadal uwarzają ze niepotrzebny jest HP??
tematów roznych od fiatowych pojawia się coraz więcej... moze jakies głosowanie??

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-11-02 14:59:00 ]

Cytat:
2004-11-02 14:49:33, sFiatowiec pisze:
czy moderatorzy nadal uwarzają ze niepotrzebny jest HP?? tematów roznych od fiatowych pojawia się coraz więcej... moze jakies głosowanie??

ja uwazam ze jest potrzebne