Corsa C 1.0 wtrysk sekwencyjny DREAM XXI N

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam poraz pierwszy na forum !!!
Niedawno ojciec założył do swojej Corsy C 1.0 instalkę DREAM XXI N
Samochodzik śmiga ok. Tylko są dwie niewiadome, a mianowicie:
po pierwsze dosyć dużo pali w mieście ok.8-9l na trasie ok.6.5-7.5l
to jest ok. 2-2.5 litra więcej niż benzyny (muszę dodać, że ojciec jeździ do 100km/h max) drugie pytanie dotyczy emulatora sondy lambda dodanego do instalacji. Gazownik twierdzi, że jest tylko po to aby nie zapalał się "chek". Czy aby na pewno?

Z góry dzięki za podpowiedzi !!!!!!
Serdecznie pozdrwiam forumowiczów !
------------------------------------------------------------------------------
ljack ASTRA X16SZR + LPG

witam.
instalacja omvl nie jest do końca rozwiazaniem sekwencyjnego trysku gazu więc niekiedy mechanicy zakładaja emulatory wtrysku i emulatory OBD.
natomiast jeśli chodzi o spalanie to może być trochę za duży reduktor w stosunku do pojemności silnika.

Dzięki Croma !!
Trochę mnie zdziwiłeś bo gazownik twierdził, że ten Dream jest w pełni sekwencyjny, że jest również druga wersja Dreama fullgrup
ale to co innego. Zastanawiam się czy prawidłowe ustawienie map
pozwoliłoby na wyeliminowanie tego emulatora ? A czy można by jakoś obniżyć ciśnienie podawane z parownika ? Mam na mysli zmniejszenie spalania. A tak wogóle to jak jest z tym spalaniem
wtrysków sekwencyjnych. Słyszałem w Kościerzynie gazownik twierdził, że ich sekwencja (wersja jakaś polska) to gazu zaledwie ok. 0,5 max 1 l więcej niż benzyny bierze.

Pozdrowienia !!!

Witam, ja mam tez Dream XXI w moim Kangoo 1,2 i pali mi ostatnio 7,9 l gazu a benzyny 7l wiec chyba ok. Tylko ze te wyniki osiagam na stacji BP bo jak zatankuje gdzieindziej to pali ponad 8 i przejezdzam o 60-70 km mniej niz na gazie BP.

Pozdrawiam.

Witam,jakie emulatory co wy wypisujecie,zajmuje się montażem gazu od 9 lat,do sekwencji nigdy nie zakładałem żadnego emulatora

witam.
niektórzy potrafią tak dla pewności także zamontować rózne emulatory bo to i klienta mozna więcej skasować a nie przykładaja sie do jej własciwego wyregulowania (zaprogramowania)

Witam ponownie !!!
Właśnie się tego obawiałem , że ten emulator jest założony po to aby uprościć życie gazownikowi . Do mani2 ten emulator to BRC EMU 6. Poradźcie co z tym zrobić , jechać niech zdemontuje. Ojciec jeździ cały czas ze zdjętą wtyczką, na razie nic złego się nie dzieje. Czy tak może pozostać z odłącząną wtyką ? Czy obecność tego emulatora może mieć wpływ na spalanie autka i jego właściwości trakcyjne ? Dzięki i pozdrowienia !!!

witam.
montaż emulatora w tym samochodzie jest dla mnie niezrozumiały bo przecierz po to jest sekwencja i to z gotowym okablowaniem do wtryskiwaczy.