| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2004-11-02 23:56:00 Witam. mialem juz klopoty w moim accencie 1.5 z 95r. z zaplonem ale nie az takie Cobra JM [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2004-11-02 23:57:51 ] |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-03 12:22:09 Zaczal bym od sprawdzenia cewki zaplonowej,przewodow glownie tego od cewki, kopolki i palca .Wyglada jakby cos ci nie laczylo.Osobiscie sprawdzilbym czy pojawia sie iskra na przewodzie wychodzacym z cewki . Jesli nie cewka to przewod od cewki do kopolki, w innym wypadku lapal by przynajmniej nie na wszystkie gary. Jest tam jeszcze uklad tyrystorowy ,ale sprwdz najpierw czy jest iskra z cewki ,przed kopolka.Powodzenia |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2004-11-03 14:25:50 Ja mam zaplon elektroniczny wiec kopulki z palcem raczej nie widzialem |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-03 19:44:16 U mnie jest silnik taki jak u ciebie i jest, ale faktycznie accenty maja zaplon juz nowszy,choc nie jestem przekonany do konca czy w 95-tym juz byla zmiana.Poprostu sprawdz czy z prawej str. glowicy nie ma kopolki. |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2004-11-03 21:14:16 Niestety nie ma kopulki silnik juz oblookany bo jak jeszcze bylo dobrze to sobie go obejzalem. Nawyk z malucha wiedziec co tam gra i jak jest zasilane. Szkoda ze nie mam schematow ale co nieco juz wiem. Schematow caly czas szukam. Dochodza do cewki zza przegrody 3 kabelki przez wtyczke. Na 1 jest 12V a 2 pozostale chyba steruja iskra. Na dolnych zaciskach cewki jest 12V. Siedzac w srodku slysze jak "chodza przekaznki" gdy probuje zapalic. Jak slysze ze przekazniki cykaja to wiem ze mi zaraz zapali. Gorzej jak krece i nic nie cyka to juz wiem ze moge sobie krecic |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2004-11-04 16:55:44 No i po przegladzie PS. Polecam ten serwis - Chorzów MIKLA K. K. Mila obsluga, tanio (gdzie indziej za wymiane przednich petersonow i sprezyn chcieli 500 wiecej), za w sumie 2 krotne podpiecie pod kompa a takze dzisiejsze testowanie NIE WZIELI ANI GROSZA a wg waszych wypowiedzi - za podpiecie do kompa gdzie indziej kasuja 50zl. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2004-11-04 17:08:51 ] |