| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2004-11-03 21:25:13 Reki sobie odciąć nie dam, ale chyba żeby taka przekładka mogła być legalna, instalacje musi przełożyć zakład zajmujący się instalacjami gazowymi. |
pomora Polonez 85r, 126p 83r Olsztyn | 2004-11-03 21:53:29 no wlasnie ale czy aby na 100%?? Prosze podzielcie sie swoja wiedza jesli wiecie cokolwiek na ten temat. |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-11-03 22:14:15
to logiczne i pewnie tak jest.. no chyba ze jest to bradziej skomplikowane jak to u nas. |
MAGNUM 125 Reda | 2004-11-03 23:26:02 witam, z tego co wiem to na 90% NIE WOLNO przekładac instalacji do innego auta.
a w praktyce wygląda to tak: pojechałem z moim starym fiatem do gazowni i zażyczyem sobie wyjecie instalacji (100zł) potem oddałem fiata na złom i następnego dnia podjechałem do gazowni z drugim fiatem w celu założenia wspomnianej instalacji(400zł) własciciel firmy spytał sie tylko czy chce tą instalację zajerestrować. powiedziaem ze jak najbardziej , ale czy się da? za 150zł wszystko się da, usłyszałem w odpowiedzi podsumowyjąc: wyjęcie instalacji-100zł montaż w drugim aucie-400zł wystawienie faktury-150zł razem-650zł nie wiem czy drogo czy tanio, ale wiem ze mam legalnie zamontowaną po raz drugi instalacje aha, jeśli instalacja pochodzi sprzed 2000roku to na 100% czeka cię wymiana butli(bo ta już nie spełnia norm) czyli jakieś 400zł dodatkowo i być może reduktora - ceny nie znam. P.S. na fakturze facet napisał że elementy/składniki instalacji dostarczył klient nie wiem jakim cudem to przeszło przez urząd komunikacji ale widocznie tak można pozdrawiam |
croma1 (S) FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-11-04 18:01:33 witam.
magnum ja też siędziwię ,że to przeszło chyba,że elementy instalacji miały homologację 67R 01...... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-11-04 20:47:53
No to żeś chyba trochę przepłacił - jakieś pół tysiąca Jeśli ktoś chce jeździć z "lewą" instalką to wszystko można dość dobrze ukryć, co w prawdzie kosztuje mniej niż legalizacja ale też zawsze pozostaje pewne ryzyko.
Hmmm, no tego nie znałem przyznam się. Jeden znajomy jak legalizował to co mu wsadziłem to po prostu dostał papiery jak na nówkę i tyle. Oczywiście numery się nie zgadzały z założonym osprzętem i w razie czego przyjmuje sie wersje, że sprzedał i wymienił na tańsze bo kase potrzebował |
MAGNUM 125 Reda | 2004-11-05 00:13:29 na przegląd chyba nic nie trzeba zabierać, zresztą nie wiem bo nie mam czasu ani kasy na poprawki poprzeglądowe (wiadomo o co chodzi :0 )
a jeśłi chodzi o wiek instalacji to w dniu kiedy ją zakadałem do drugiego fiata to miała niecałe pół roku |
crashman F&F Wolny Słuchacz :) 125p Łódź | 2004-11-05 00:46:05
Nie trzeba tych papierow. Wlasnie wrocilem z przegladu i nie wolali ode mnie (wszystko full legal). Butla ma nabita na sobie date waznosci. Ja sie musialem z czego innego tlumaczyc - mam gaz wbity w dowod a nie mam w aucie ani reduktora ani miksera |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-11-05 01:15:53
jezdzilem na przeglady wieloma samochodami i pierwsze pytanie przy autach z gazem na kazdej stacji na ktorej bylem bylo o papiery na butle. widac co wojewodztwo to inne obyczaje |