Silnik 1.5 to opel czy nie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
to że 1.8 i 2.0 to jednostki oplowskie tego jestem pewien na 100%, a co z 1.5 ???? słyszałem że to konstrukcja własna Daewoo , że to jednak silnik od mitshubishi, no i że to opel ze zmienioną głowicą..... Jak to jest , panowie dwu wałkowcy, póltoraki jak zaczynają wam się nr silnika??? C15XXXXXX czy nie ??!!! Jak tak to napewno opel!!! C18XXXXXX i C20XXXXXX - takie nr ma w swoich silnikach tylko opel. Ludziska mnie się pytają który lepszy, a ja nie wiem....ważne że to trwały opel!!!! A jak z wami ???

moj numer silnika zaczyna sie na A15xxxxxxxxxx hmm to raczej nie opel ale ja slyszalem wiele razy ze ten dwuwalkowy wynalazek to wyszedl z rak firmy mitshubishi
hehe nie wazne i tak jest ok ja nie narzekam

Moj numer silnika tez sie zaczyna od A15. Ja slyszalem od znajomka ze jest to silnik opracowany przez opla, ale nie wypuszczony w zadnym oplowskim samochodzie. Jest to w pierwszej lini potomek konstrukcji 1,4 8V, ktora wlasnie posiada znajomek w oplu astrze. Blok jest ten sam, zmieniona jest glowicai pare dupereli, ot i wsio. W mitubishi nie wierze, bo niby czemu tak wiele czesci pasowaloby od opla? Kolezka mowil takze ze wiele czesci stricte silnikowych pasuje od opla. Co dokladnie - nie wiem ja tylko przekazuje jego slowa.

ten silnik to uproszczona (zmniejszona i troszke uspokojona) wesja silnika 2.016V z Kadetta GSI

100% OPEL, z mitshubishi to bawił się Hujdaj

Esperaki lanosy nexie....i po części Nubirki - to OPLE ze znaczkiem kapusty na masce i znacznie niższą ceną

U mnie też numer zaczyna się od A15. W sumie dobrze byłoby wiedzieć jednak na 100%, co to za ustrojstwo ? Dla "ewentualnych" robótek byłaby możliwość wyboru części pomiędzy oryginalnymi i bardziej oryginalnymi

Tomku, dziwi mnie Twoja chec zakupu Nubirki. Nie lepiej zdecydowac sie na Musso (sam sie zastanawiam, czy to nie bedzie nastepne autko)? Toz to Mercedes!

alo!

moj mechanik mowi ze 1.5 wyglada tak samo jak z astry gsi...

a oto poprzednik (protoplasta espero):
opel

Cytat:
2002-12-10 09:35:12, Ptaszyna pisze:
Tomku, dziwi mnie Twoja chec zakupu Nubirki. Nie lepiej zdecydowac sie na Musso (sam sie zastanawiam, czy to nie bedzie nastepne autko)? Toz to Mercedes!

ot sprawa prosta...... NU kosztuje $$$.......musso 10x$$$

alo!

OPEL na 100%...

www.carfolio.com

No to nareszcie mamy świadomość, że jestesmy w "rodzinie" - mały, średni i duży, a my "mali" nie jesteśmy wyrodkami

to nawet lepiej, wiadomo jakich sie ma rodzicow i na kogo zwalac wine w razie niepowodzen ach te geny

mówią: "...małe jest piękne.", ale też "...mały, ale wariat." A ja znowu przeciętnie, ach te życie....

alo!

i tu jest 'gwozd do trumny' :

o qurde to chyba moj...

chciałbym żeby mój tak wyglądał

hehe "Mały ale wariat" to jest super

Lasombra, ale o czym ty mowisz

Silnik 1.5 jest konstrukcją australijskiego Holdena (marki należącej do GM).

pozdrawiam,
Martinezzz

Nio wszystkie silniki z tamtych czasów sa Holdena jak juz....
Opel wszędzie je montował "pisze" Opel "czytać" Holden.!!!!