Kubica na testach w Minardi (F1)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Polak na testach w F1

Robert Kubica, 19-letni kierowca, będzie miał okazje pojechać bolidem Formuły 1. To będzie test zespołu Minardi, ale jeśli spisze się dobrze, może dostanie szansę startów w F1.

"To dopiero wstępna lista na ten test, ale nie ukrywam, że były rozmowy" - powiedział Kubica w "Super Expressie".

"Mam wielką szansę na coś wielkiego, na spełnienie moich marzeń. Jeśli rzeczywiście pojadę w tym teście, to dam z siebie wszystko, żeby szefowie Minardi poznali moje możliwości" - dodał Polak. Test zostanie przeprowadzony za dwa tygodnie.

W zakończonym sezonie Kubica startował w Formule 3 Euro Series. Zakończył go na siódmym miejscu, ale kilkakrotnie stawał na podium.

(INTERIA.PL/Super Express)

3mamy kciuki ... wszyscy to by bylo cos

szkoda ze nie w ferrari.

To i tak był jego gorszy sezon jeśli chodzi o wyniki

oby mu się udało naraeszcie cos ciekawego by zaczęło się tam dziac

Minardi bo Minardi ale od czegos trzeba zacząć

Schumacher też nie zaczynał od Ferrari

Kubica w Rajdzie Barbórki
02.12.2004 08:48

Robert Kubica, wicemistrz świata Formuły 3, wystartuje w sobotę w Rajdzie Barbórki. 19-latek pojedzie mitsubishi lancerem evo 6 w zespole Playstation 2 Rally Team.

Kubica, żeby wziąć udział warszawskiej Barbórce brał lekcje rajdowej jazdy. Od kilku dni trenował z Tomkiem Kucharem w okolicach Zielonej Góry.

"Pierwsze testy rajdowym lancerem wypadły dobrze, chociaż myślałem że jazda autem rajdowym zrobi na mnie większe wrażenie. Tak naprawdę najtrudniejszą rzeczą będzie dla mnie jazda z pilotem na prawym fotelu, bo przez 15 lat zawsze jeździłem sam i nie jestem przyzwyczajony, że ktoś siedzi obok i do mnie gada..." - powiedział Kubica w "Życiu Warszawy".

"Myślałem, że w aucie będzie lepsza trakcja, przyczepność i sprawniejsze hamulce, ale na co dzień jeżdżę znacznie szybszymi autami i może dlatego wrażenia nie były tak duże. Nie było także klimatu rajdowego, bo jeździliśmy na torze i było bardziej wyścigowo niż rajdowo. Gdybym jeździł na co dzień cywilnymi autami, wrażenia byłyby pewnie większe. Start w Barbórce traktuję jako kolejne doświadczenie i dobrą zabawę. Mam jednak nadzieję że kibice rajdowi i wyścigowi będą z mojej jazdy zadowoleni" - dodał.

(INTERIA.PL/Życie Warszawy)

Bede mu kibicowal

pozdr

ostatnio czytałem w jakieś gazecie wywiad z Kubica i powiedział, że definitywnie nie będzie w tym roku miał testów w F1 teoretycznie mógłby juz startować wystarczyłoby jakąś tam opłatę ujiścić ale on woli być tam przyjety za to co potrafi a nie za kasę i prawde mówiąc mu się nie dziwię

A to dziwne ?? Bo ja slyszalem go zdaje sie w radiu i mowil o tych testach w Minardi i ze jest spora szansa ze zostanie w tym sezonie kierowca testowym ?? hmm wyjasni sie

A co do oplaty to sie tez zgodze. Wystarczy spojrzec na Zolta Baugardnera z Wegier. Chlopak jest dzielny ... porwal za soba miliony Wegrow ktorzy zrobili ogolnonarodowa sciepe aby On mogl jezdzic w F1, byc pierwszym wegrem ktory zdobedzie punkt ..... no i zdobyl z tym ze wtedy wystarczylo dojechac do mety ....

Ja tez Wole zeby Kubice wzieli do F1 z talentu bo wiem ze On ma talent wystarczajacy na F1

pozdr

ten artykuł o którym ja piszę był w gazecie "Motor" jakoś z połowy listopada moze cos sie zmieniło

a wogóle gazeta pisze co innego, w radiu mówią co innego a TV pokazuje jeszcze coś innego

Taa trzeba dobrze sie orientowac zeby wiedziec co i jak

pozdr

nie tylko sie dobrze orientowac, ale i czytac, slychac i dopytywac sie gdzie sie da zeby wiedziec prawde.
ale i tak pewnie nie bedziemy wiedzieli calej prawdy

chyba najpewniejsze źródło informacji bedzie tutaj

Piepszony Matrix

fajna stronka.

wejscie jak do serwisu F-1

Juz zrobilem CTRL+D

pozdr